Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği '1 OKUL 3 LİSAN' adlı yılsonu etkinliğinde öğrenciler, Necip Fazıl'ın "Reis Bey" adlı tiyatro oyununu sahnelediler.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, proje sınıfı öğrencilerinin hazırladığı; tiyatro, şiir, münazara ve Samsun'da yaşayan mülteci ailelerle yapılan röportajlar yer aldı. Dil ağırlıklı ve öğrencilerin sosyal projelerle ilgilendiği proje sınıfı öğrencileri; barış ve kardeşlik temalı '1 OKUL 3 LİSAN' etkinliğinin ikincisini düzenlediler. Öğrenciler etkinlikte; Necip Fazıl Kısakürek'in aynı adlı eserinden uyarlanan "Reis Bey" adlı tiyatro oyunu sahnelediler.

"HER ALANDA EN İYİ BİREYLER OLARAK YETİŞTİRME SORUMLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ"

Etkinlikten önce bir konuşma yapan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu, "Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak sahip olduğumuz kadim medeniyetin paha biçilemez mirasını yarınlara taşıyabilmek, öğrencilerimizin medeniyetimizden haberdar olmalarını sağlayabilmek ve öğrencilerimizi dünya milletler topluluğunun seçkin bir üyesi haline getirebilmek amacıyla gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlerimizi günün ihtiyaçlarını bilen her alanda en iyi bireyler olarak yetiştirme sorumluluğu içerisindeyiz" dedi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Reis Bey adlı tiyatro oyunu ve çeşitli etkinliklerle son buldu.