Samsun haber gazetesi
X Reklamı Kapat

Ramazanda tok tutacak 8 besin

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, Ramazan'da tok tutacak besinler konusunda bilgilendirdi.

Ramazanda tok tutacak 8 besin

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, Ramazan'da gün içerisinde sürekli açlık hissi yaşayan kişilere yumurta, yeşil çay, çörek otu, salata, yoğurt, çorba, yulaf kepeği tüketmelerini önerdi. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, tok tutacak besinleri şöyle sıraladı:

'Yumurta: En önemli protein kaynağı olan yumurtanın tokluk süresini uzatmaktadır. Sabah kahvaltılarında tüketeceğiniz haşlanmış yumurta ile tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Haşlanmış yumurtayı sevmiyorsanız mantarlı omlet veya menemeni de tüketebilirsiniz. Yeşil çay: Güçlü antioksidan etkisi ile metabolizmayı hızlandırmaya yardımcıdır. Kabuk veya toz tarçınla tükettiğiniz zaman tatlı isteğinizide azaltabilirsiniz.

Sirke: Salatalara ekleyeceğiniz sirke tokluk sürenizi uzatmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalar, sirkenin içinde bulunan asetik asidin sindirim hızını yavaşlattığını ortaya koymuştur. Böylece kan şekerinizin daha dengeli yükselmesini ve daha uzun süre kendinizi tok hissetmenizi sağlayacaktır.

Salata: Öğünlere koca bir kâse salata ile başlamak veya öğün içerisinde bolca salata tüketmek, öğünde alınan kaloriyi azaltabilir. Sebzeler yüksek posa yoğunlukları ile midede yer tutarak daha çabuk doymamıza yardımcı olmaktadır. İçerisine dereotu ve taze kırmızı biber ekleyerek tok kalma sürecinizi arttırabilirsiniz.

Çorba: Yemeklere başlamadan çorba tüketmeniz iştah kontrolünüzü sağlamanıza ve fazla kalori alımınızı azaltmaya yardımcı olacaktır. Su içermesi ve midede basınç oluşturması nedeni ile daha kısa sürede doymamızı sağlarlar. Yüksek yağlı ve kremalı çorbalar olmamasına dikkat ediniz.

Yoğurt: Protein içeriğinden dolayı iştah baskılamanıza yardımcı olduğu gibi kalsiyum içeriğinin yüksek olması sebebiyle kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Yulaf kepeği: Besleyici olduğu kadar düşük kalorilidir. Sabah kahvaltısına veya ara öğünlere, kuru meyveler, kuru yemişler ve süt ilavesi ile hazırlanan yulaf ezmesi uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ayrıca, bir başka faydasıda bağırsakların çalışmasını desteklemesidir. Kabızlık sorunu çekenler mutlaka tüketmeli.

Çörek otu: Öğütülerek ya da tam haliyle salatalara, yoğurda eklenecek çörekotu doygunluk hissi dışında zindelik de yaratır. Maydanoz, dereotu, nane, fesleğen gibi yeşilliklerle hazırlayacağınız kahvaltıda serpeceğiniz çörekotu kilo kontrolünüzü sağlarken, aynı zamanda mide ve barsak sisteminin de desteklenmesinde etkili olacaktır.'



EN ÇOK OKUNANLAR

Samsunda korkunç kaza 1 ölü 8 yaralı

1 Samsun'da korkunç kaza! 1 ölü 8 yaralı

Samsunspor Samsunspor Teknik Direktörü Özköylü Sözümü tuttum

2 Samsunspor: Samsunspor Teknik Direktörü Özköylü; 'Sözümü tuttum'

Samsunda alışveriş merkezinde kavga 1 ölü

3 Samsun'da alışveriş merkezinde kavga: 1 ölü

Samsun Haber Samsun merkezli fuhuş operasyonunda korkunç detay

4 Samsun Haber: Samsun merkezli fuhuş operasyonunda korkunç detay!

Samsun Haber Samsundaki AVM cinayetinde yeni gelişme

5 Samsun Haber: Samsun'daki AVM cinayetinde yeni gelişme!

Samsunspor Anı olarak söktüler

6 Samsunspor: Anı olarak söktüler

Samsun Haber Samsun Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı

7 Samsun Haber: Samsun Valiliğinden 'dolandırıcılık' uyarısı

Samsun Haber Samsundaki kazada yaralananların isimleri tespit edildi

8 Samsun Haber: Samsun'daki kazada yaralananların isimleri tespit edildi

Zorlu Ortaokuluna muhteşem lansman

9 Zorlu Ortaokulu'na muhteşem lansman

Samsunun şansı

10 Samsun'un şansı...


SIRADAKİ HABER