İKOD ve Arzu Film'in birlikte düzenlediği "Hababam Sınıfı 41'inci yılında" anma etkinliğine Hababam Sınıfı oyuncuları ve çok sayıda klasik otomobil sahibi katıldı. Konuşmaların ardından klasik araçlarında yerlerini alan seyirciler Hababam Sınıfı'nın gösterimini izledi.

Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini üstlendiği Hababam Sınıfının İnek Şaban'ı, Kemal Sunal, Hafize Ana'sı Adile Naşit, Domdom Ali'si Feridun Şavlı,Paşa Nuri'si Sıtkı Akçatepe,Tulum Hayri'si Cem Gürdap ve artık hayatta olmayan diğer oyuncuları da etkinlikte anıldı.

Hababam Sınıfı'nın devam filmlerini çeken ve Ertem Eğilmez'in oğlu Ferdi Eğilmez, 'Bu gece serinin ikinci filmi gösterilecek 1975 yapımı ve bu yıl 41'inci senesine denk geliyor. İKOD'un da böyle bir talebi oldu. Bizim de hoşumuza gitti neden olmasın dedik. Biz de elimizden geldiği kadar katkı sağlayacağız hep birlikte. Hababam Sınıfı'ndan da oyuncu arkadaşlarımız burada. Ben 1964 doğumluyum, ilk filmde de 10 yaşımdaydım. İlkokulda okuyordum o zaman dayanamayıp koşa koşa sete giderdim. İlk Hababam Sınıfı'nın bizim için sevindirici yönü de vardır. Onun çekimi, montajı, dublajı, seslendirmesi her şeyiyle hazır hale gelip gösterime girmesi 17 günde gerçekleşti. 17 günde çekilmesi itibariyle de rekora sahip bir filmdir' şeklinde konuştu.

Hababam Sınıfı'nın Hayta İsmail'i Ahmet Arıman ise , 'Biz 41 yılın nasıl geçtiğini anlamadık, hala o çocuklarız kafa yönünden. Bizde o enerji var hala. Biz de dışarıdaki o ihtiyar araçlar gibiyiz. Bizi kendileriyle bağdaştırıp bu etkinliği düzenleyen arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Fotoğrafçımız burada çok yaşlanmış, Ertem Eğilmez yok oğlu Ferdi Eğilmez bizlerle. O günleri hatırlar gibiyiz. Şimdi filmi seyredeceğiz. Komik film ama beni çok ağlatan bir film. O yüzden bizim filmlerimiz çok duygusal filmlerdir. Halkımız da bu duygusallığı ve nostalji filmleri çok seviyor. Yeni çekilen filmlerin eskisi gibi olmadığını söylüyorlar. Kemal Sunal yok, inek şaban'ın o tatlılığı yok çünkü. Onlar olmayınca Hababam Sınıfı'nın tadı tuzu çıkmıyor' dedi.

Filmin Bacaksız'ı Tuncay Akça, 'Çok güzel bir etkinlik. Bu akşam ağabeylerimle birlikte Klasik Otomobilcilere de ayrıca teşekkür ediyorum. İftarımızı da yaptık beraber. Herkese çok teşekkür ederim bizlere 41 yıl sonra güzel bir anı yaşattılar. Bu yüzden çok mutluyuz' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hababam Sınıfı'nıın 41'inci yaş günü için pasta kesildi. Öte yandan devam filmlerini çeken Ferdi Eğilmez'e plaket takdim edildi.