Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi Payamdüzü köyünde okuyan ve çobanlık yaparak ailesine destek olan Mahir Gündoğdu, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak önemli bir başarıya imza attı.
Ailesi küçükbaş hayvancılık yapan Mahir hafta sonları da ailesine yardım ediyor. Mahir hafta sonu Pülümür ilçesine bağlı Elmalı köyü yaylasında bulunan ailesine yardım etmek için yaylaya gitti. Başarısını zor bir hayatın içinde olmasına borçlu olduğunu belirten Mahir Gündoğdu, "Belki de bu hayatın içinde büyümeseydim böyle yapamazdım. Bu başarıyı öğretmenlerime, aileme ve bana büyük destekleri olan dedeme borçluyum. Okul dışında aileme yardım ediyorum. Kitap okuyorum. İleride kalp ya da beyin cerrahı olmak istiyorum. Arkadaşlarıma tavsiyem derslerine azimle çalışsınlar. Biraz da hayatın zorluklarını öğrensinler. Dersi derste dinlesinler. Kitap okumak da önemli. Çünkü kitap zihni açık tutar. Liseyi İstanbul'da ya da Ege'de bir fen lisesinde ya da özel okulda okumak istiyorum" dedi.
Anne Türkan Gündoğdu, oğlunun başarısı nedeniyle gururlu olduğunu belirterek, oğlunun iyi bir okulda okumasını istediğini söyledi. Oğlunu başarısından dolayı tebrik eden Baba Güzel Gündoğdu ise, "Oğlumu zor şartlar altında okutmaya çalıştık. Emeğimizin karşılığını da aldık. Herkesin evladının da böyle başarılı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

MAHİR'E KİTAP VE TABLET HEDİYE EDİLDİ
Tunceli'nin Pülümür İlçe Belediye Başkanı Müslüm Tosun, İl Genel Meclis Üyesi Erdal Şanlı ile birlikte Mahir Gündoğdu ve ailesini bulundukları yaylada ziyaret etti. Mahir'e kitap ve tablet hediye eden Belediye Başkanı Müslüm Tosun, "Mahir'in başarısını basından takip ettik. Elmalı Yaylası'nda olduğunu duyunca ziyaret edip tebrik etmek istedik. Zor şartlar altında bu başarıyı yakalayan Mahir ve ailesini tebrik ediyorum. İlimiz TEOG'da son üç yıldır birinci geliyor. Mahir'in de buna katkısı var. Başarılarının devamını diliyorum. Kendisine çam sakızı çoban armağanı bir hediye veriyoruz" dedi.