Atakum Belediyesi tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hazırlanan yardım kolilerini, Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi'nin hayata geçirdiği Özge'ler ve Can'lar projesindeki minikler hazırladı. Yardımlarda yer alacak gıdaları büyük bir titizlikle kolilere dolduran Özge'ler ve Can'lar, bir saatten az sürede onlarca koliyi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak hale getirdi.

"DÜNYANIN BİR ÇOK ÜLKESİNDE YOKLUK VE SEFALET VAR"

Çocuklara yardımlaşmanın ve paylaşmanın güzelliğini yaşatmak istediklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezimiz tarafından hayata geçirilen Özge'ler ve Can'lar projesinde yer alan miniklerin Ramazan Ayının güzelliklerini yaşamasını istedik. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılan yardım kolilerini hazırlamaları için bir imkan sağladık. Görüyorum ki minik yavrularımız, yardımlaşmanın ve paylaşmanın öneminin farkındalığında büyüyorlar. Gelecek nesillerin, bugünden daha fazla merhametli, vicdanlı yetişmesi, ülkemiz için son derece önemli. Sadece ülkemiz için de değil, dünyanın bir çok ülkesinde yokluk ve sefalet var. Bu yardımlaşma duygusu tüm dünyaya yayılmalı, çocuklar yokluk içerisinde değil mutluluk içerisinde büyümeli' diye konuştu.

"ÇOCUKLARIN HEYECANI BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı ise konuşmasında çocukların yardım etme heveslerine dikkat çekerek, 'Çocuklarımızın paylaşma bilinciyle yetişmesini son derece önemsiyoruz. Bu önemden hareketle sosyal içerikli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ramazan Ayında gerçekleştirilen yardımlarda çocuklarımızın da emeği olsun istedik ve kolileri onların hazırlamalarını istedik. Yardımlaşma ve paylaşma duygusunu duyarak değil, yaşayarak öğrenen çocuklarımız bu ışığı diğer arkadaşlarına da yayacaklar ki akran eğitimine de katkısı olacak. Böyle çocuklarımızın sayısı arttıkça yarınlarımız çok daha güzel olacak. Şefkatli, manevi değerlere sahip duyarlı nesiller böyle yetişecek. Büyük bir ciddiyet ve mutluluk içerisinde kolileri dolduran çocukların heyecanı bizleri çok mutlu etti. Minik yavrularımıza, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.