Antalya'da yaşayan emekli Halis Atacan ve ev hanımı Gönül Atacan çiftinin en küçük çocukları Oğuzcan Atacan, 6 yıl önce arkadaşları ile birlikte serinlemek için girdiği Van Gölü'nde boğulma tehlikesi geçirdi. İlk müdahalesi olay yerinde arkadaşları tarafından yapılan Atacan, 112 sağlık ekipleri tarafından kalp masajı yapılarak yeniden hayata döndürüldü. Daha sonra hastaneye kaldırılan Atacan, yoğun bakım ünitesinde yaklaşık 4 ay tedavi gördü. Boğulma tehlikesi esnasında oksijen gitmediği için beyninde hasar meydana gelen Atacan, 6 yıldır yatağa mahkum yaşıyor.

OLARAK ZORUNLU OLARAK EMEKLİLİĞE AYRILDI

2011 yılında meydana gelen Van depremi sonrasında çocuklarının tedavisi için evlerini ve arabalarını satarak Antalya'ya yerleşen Atacan çifti, Oğuzcan'ın tedavisi için başta İzmir olmak üzere birçok hastaneye başvurdu. Baba Halis Atacan, 6 yıldır hiçbir uyarılarına cevap vermeden yaşayan oğlunun tedavisinde eşine yardımcı olmak için, zorunlu olarak emekliliğe ayrıldı. Diğer taraftan aile Oğuzcan'ın tedavisi için valiliğin izni ile yardım kampanyası başlattı.

"EMEKLİ MAAŞIMLA SAMSUN'A GİDEMİYORUZ"

Antalya'da hayırseverlerin de yardımı ile bir ev tuttuklarını anlatan Atacan, "Daha sonra Van'da bulunan eve gittiğim zaman eşyalarımızın çalındığını gördüm. Antalya'da yeniden bir hayat kurmaya çalıştık. Antalya'da Oğuzcan için fizik tedavilerine başladık. Biz de elimizden geleni yaptık. Çocuğumu tedavisi için bir çok yere götürmek istedik. Bazı yerlere götürdük, bazı yerlere de maddi imkansızlıklardan dolayı götüremedik. Oğlumu götürmek istediğim Samsun'da bir rehabilitasyon merkezi var. Ben bunu emekli maaşımla karşılayamıyorum. Biz bugüne kadar kimseye bir şey demedik, kimseden bir şey istemedik. Her şeyi kendi imkanlarımız ile yapmaya çalıştık. Samsun'daki hastaneye gidip de iyi olup gelenleri duyduk. Biz de artık oğlumun tedavi olmasını istiyoruz" diye konuştu.