SAL'da DAEŞ propagandası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, İstanbul Erkek Lisesi'nde, okul müdürünün konuşması esnasında öğrencilerin arkasını dönmesiyle başlayan ve gerici eğitim politikalarını eleştiren liseli öğrencilerin eylemlerine, Samsun Anadolu Lisesi (SAL) öğrencilerin de bir bildiri yayınlayarak katıldığını söyledi.

Akcagöz öğrencilerin bildiride ifade ettiği maddelerin çok önemli olduğunu belirterek, Samsun İl Milli Eğitim ve SAL müdürlerini iddialara karşı açıklama yapmaya davet etti.

ÖĞRENCİLERDEN ZORLA BAĞIŞ

SAL öğrencilerinin okullarında son 2 yılda yaşanan gelişmeleri bildiride anlattığını kaydeden Akcagöz, ''Öğrenciler, okullarında DAEŞ ile işbirliği içinde olan İHH tarafından bir konferans düzenlendiğini ve kendilerinden zorla para toplandığını, yapılan toplantıda Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının adeta reddedildiğini, TÜBİTAK Bilim Fuarı'na öğrencilerin yapacağı konuşmada müdür tarafından, Atatürk'ün isminin çok geçmemesi, daha ziyade İslam alimlerinin adının kullanılması konusunda uyarı aldıklarını, okulda gerçekleşen aynı fuarda yasal olmamasına rağmen AKP milletvekilinin mektubunun okutulduğunu, hükümet tarafından uygulamaya konulan 'Proje okulları' uygulamasının, bilimsel eğitimden taviz vermeyen ve sorgulama yeteneğini kazanmış nesiller yetiştirmeyi kendisine amaç edinen köklü liseleri etkisizleştirmeye dönük olduğunu bildiklerini ve buna sessiz kalmayacaklarını belirterek bu bildiriyi yayınladı. Atatürk'ün okullarında, hiç kimsenin DAEŞ propagandası yapmaya ve yaptırmaya hakkı yoktur. Hele ki Atatürk'ün şehri Samsun'da buna kimse cesaret edemez. Eğer bu cesareti gösterecek olanlar çıkarsa, biz de onları bu son cesaretlerinden dolayı kutlar, gerekeni yaparız. Bu hususta derhal bir açıklama yapılmalı'' diye konuştu.

MÜDÜR SARAYA MI GÖZ DİKTİ?

Aynı bildiride SAL müdürünün öğrencilere hakaret ettiğinin de yer aldığını kaydeden Akcagöz, şu şekilde sürdürdü: ''Okul müdürünün, Abdulhamid gibi bir Yıldız istihbarat örgütü tarzında bir yapılanma içinde girdiği iddia ediliyor. Bu özenti nedir, bunu bir izah etseniz de anlasak. Yoksa, saraya mı göz diktiniz? Bu karanlık dönemde, her türlü baskıya rağmen, çağdaşlık ve Cumhuriyet kazanımları yolunda olduklarını tüm Türkiye'ye haykıran gençlerimizin gözlerinden öpüyorum. Bizler her zaman onların yanındayız. Atatürk düşmanlığını şiar edinenler de bilmeli ki, şimdi yaşadıkları şenlik havası, oyun bozulana kadar. SAL öğrencilerinin bu dileklerinin ve tepkilerinin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi ve okul müdürünün mutlaka soruşturulması; lise öğrencilerinin bu değerlendirme ve tespitleri karşısında, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü ve Samsun Anadolu Lisesi Müdürü tarafından derhal bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağız.''

Zerrin SOMUNCU