Kılıçdede Mahallesi, Kastamonu Sokağı sakinleri komşuluk bağlarını güçlendirmek için her yıl düzenledikleri iftarı gerçekleştirdi. Mahalle sakini Bünyamin Çiçek, ''İftarda bir araya gelerek, küsleri barıştırıyoruz ve komşuları birbiriyle dost ediyoruz'' dedi.

Samsun'un İlkadım İlçesi, Kılıçdede Mahallesi'nde bulunan Kastamonu Sokağı'nda mahallelinin komşuluk bağını güçlendirmek için 4 yıldır düzenlenen iftar geleneği bu sene de tekrarlandı. Hanedan Apartmanı'nın bahçesinde düzenlenen iftara sokak sakinleri ve diğer mahallelerden misafirler katıldı.

DİĞER MAHALLELERE TAVSİYE

İftar yemeklerini komşuların imece usülu yaptıklarını ve bu iftarlardan büyük keyif aldıklarını ifade eden mahalle sakini Bünyamin Çiçek ''4 yıldır sokağımızda bu iftarları düzenliyoruz. Diğer mahallelerden de gelenler oluyor. Bugün 20 hane bir araya geldik. Amacımız küsleri barıştırmak, komşuları birbirleriyle dost etmek ve birbirlerini sevmelerini saymalarını sağlamak. Yemekleri herkes iş bölümüyle evinde hazırlayıp getiriyor. Diğer mahallelere de bu gibi iftar yemekleri organize edip birlik ve beraberliklerini geliştirmelerini tavsiye ediyoruz'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU