Tokat'ta günlerdir kendilerinden haber alınamayan ve arama çalışmaları aralıksız devam eden 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ve 8 yaşındaki Bayram Erol'un kaybolmasına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, kaçırılma dahil her ihtimalin değerlendirildiğini ancak henüz bir ipucuna ulaşılamadığını belirtti.

Çakır, Reşadiye ilçesine gelerek Tokat Valisi Cevdet Can, Kaymakam Faruk Erdem ve yetkililerden arama çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı ve aramaların yapıldığı alanda bir süre çalışmaları inceledi. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çakır, üzücü bir olay yaşadıklarını ifade ederek, çocukların bulunması için ilk günden itibaren hızlı bir şekilde çalışmalara başlandığını anlattı.

30 KİLOMETRELİK ALANDA ARAMA YAPILIYOR

Birçok ilden güvenlik güçlerinin, emniyetin, jandarmanın birliklerini bölgeye gönderdiğini ve hem karasal alanda, hem de ırmak boyunda araştırmalar yapıldığını, Çermik Mahallesi ve diğer yerlerin detaylı olarak tarandığını ifade etti. Çakır, şunları söyledi:

"İlçe merkezindeki inşaat alanları, gizlenebilecekleri her yer tarandı. Arkadaşlarımızın yoğunlaşmış olduğu yer Kelkit Çayı'ydı. Kelkit Çayı'nda dalgıçlarımız 30 kilometrelik alanda çalışmalarını sürdürüyorlar. Maalesef henüz bir ipucuna ulaşabilmiş değiliz. Çalışmalarımız devam etmekte. İçimizde bir ukde kalmasın diye polisimize ait helikopter havadan 3 tur attı. Maalesef ondan da bir netice alamadık."

'KAÇIRILMIŞ OLABİLİRLER'

Arama çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Çakır, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın konuyu yakından takip ettiğini söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz bu süre ve bundan sonra gelecek süre içerisinde içimizde hiçbir soru işareti bırakmayacak şekilde yapabileceğimiz ne varsa bunların yapılmasını arzuluyoruz. Devlet bugünler için vardır. Yöneticilerimiz yapılması gerekenleri eksik bırakmadı. Biliyorsunuz baraj kapakları kapatıldı. Irmağa yoğunlaştık. Cenab-ı Hak'tan ümit kesilmez. Bu uzmanlık işi. İnşallah iki yavrumuza en kısa sürede kavuşuruz. Her ihtimali değerlendiriyoruz. Kuşkusuz burada yoğunlaşıyoruz ama kaçırılma ihtimali de olabilir. Bunların hepsi ihtimal dahilinde. O alan da başka bir şekilde taranıyor."

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, kayıp çocukların aileleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğünde görüştü. Çakır'a Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Erkan Alacakurt ve diğer yetkililer eşlik etti.