Samsunspor'da bu hafta, Başkan Tutu'nun göreve devam edip etmeyeceklerini açıklaması, transfer yasağının kalkması için yapılan itirazın sonucu ve futbolcularla görüşülüp yeniden anlaşılması gibi bir çok önemli gündem maddesi var

BAŞKAN TUTU'DAN DEVAM AÇIKLAMASI
Kırmızı- Beyazlıları oldukça kritik bir hafta bekliyor. Bugün veya yarın Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu'nun yapacağı toplantıyla, göreve devam edip etmeyeceklerini açıklaması bekleniyor. Tutu'nun bu toplantıda, geçen süreçte Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç dahil yaptığı tüm görüşmeleri ve yaşadıklarını da anlatacağı konuşuluyor.

Yine yönetimin bu açıklamasının ardından futbolcuların tek tek aranacağı, hem geçen sezondan kalan ödemelerinin yapılması hem de yeni sözleşme için masaya oturulacağı ifade edildi.

TRANSFER YASAĞI KALKACAK MI?
Sonucu merakla beklenen en büyük konu ise FIFA'dan gelen transfer yasağı cezasına Samsunspor'un yaptığı itiraz. Uluslararası Spor Mahkemesi (CAS) konu ile ilgili kararını 15 Haziran'da açıklayacağını yazılı olarak kulübe bildirmişti.

Samsunspor yönetimi ceza alınan futbolcu Aminu Umar'a borç olmadığını dair tüm belgeleri göndererek, transfer yasağının kalkması için talepte bulunmuştu. Bu talep değerlendirilecek ve CAS tarafından Samsunspor'a nihai karar verilecek. Eğer transfer yasğı kalkarsa, yönetimin tüm planları değişecek.

Selçuk KAYA