Canik Belediyesi, kültür yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Sözde Ermeni soykırımının yalan olduğunu tarihi gerçeklerle ispat etmek amacıyla Canik Belediyesi'nin katkılarıyla Haber Gazetesi Köşe Yazarı, Gazeteci-Yazar Mustafa Genç tarafından "Dünden Bugüne Ermeni Olayları ve Soykırımı Yalanı" adlı kitap çıkarıldı. Büyük bir araştırmanın ürünü olan kitap, Ermenileri tarihi gerçeklerle yüzleştiriyor.

Toplam 232 sayfa ve sekiz bölümden oluşan kitapta 'Ermenilerin Kökeni', 'Osmanlı-Rus Savaşına Kadar Ermeniler', 'Ermenilerin Örgütlenmesi ve Yayılması', 'Birinci Dünya Savaşı ve Sonrası Ermeni Sorunu', ' Ermeni Olayları', 'Soykırım Yalanı', 'Türklerin Soykırım Yapması Mümkün mü?', 'Ermeni Konusu ile İlgi Yapılması Gerekenler' gibi önemli başlıklar detaylı şekilde anlatılıyor.

ERMENİ EDİSON CANLI TANIK

Kitapta ayrıca Türkiye'de yaşamakta olan Ermeni vatandaşların da görüşlerine canlı tanık olarak yer veriliyor. Gümüşhacıköy'de yaşamını sürdüren ve sanayi sitesinde oto tamirciliği yapan Ermeni asıllı Edison Terzigül, kendilerine yönelik sosyal, ekonomik ve dinsel baskı hissetmediklerini belirterek, 'Komşularımızla birbirimizin düğünlerine, davetlerine gidiyoruz. Burada hiçbir ayrımla karşılaşmıyoruz' diyor.

TARİHİ GERÇEKLERİ ANLATIYOR

Canik Belediyesi olarak ülke açısından son derece önemli olan bir konuda katkı sağlamayı görev saydıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ermeniler, yarım asra yakın bir zamandır 'Ermeni soykırımı yalanı'nı tekrarlayarak insanlık ayıbı işlemektedir. Ermeniler, sürdürülebilir barış için tarihin çözmesi gereken bir olayı siyasetle çözmekten vazgeçmelidir. Bu nedenle bu kitap tarihi gerçekleri anlatması bakımından çok önemlidir" diye konuştu.

Başkan Genç şöyle konuştu: "Ermenilerin yapacakları tek şey, geçmişte yaptıkları yanlışları tekrarlamadan, üzerinden 100 yıl geçmiş bu olayın aydınlanabilmesi için milletimizle birlikte tarihle yüzleşmesi kabul etmeleridir. Bizim tarihte utanacağımız hiç bir şey yok. Bunu tarihi kaynaklar da ortaya koyuyor. Bu kitap, tarih adına bir yüzleşme olduğu kadar, bu çirkin oyunu da bozacaktır. Kitabın yazarı Sayın Mustafa Genç'e teşekkür ediyorum.'