CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yıllığına bina kiralayarak TÜRGEV'in yurt olarak işletmesi için tahsis etmesine tepki gösterdi.

Akcagöz, Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden bugün görüşelecek olan maddeyi reddetmelerini istedi.

TALİMATI KİM VERDİ?
Akcagöz, Büyükşehir Belediyesi'nin asli görevinin öğrenci yurdu kiralamak ya da bu yönde bir faaliyet göstermek olmadığını belirterek, "Yolsuzlukla anılan bir vakfın Samsun'da gövde gösterisi yapmasına aracı olmak, kendilerine ve Samsun'a yakışmamıştır. Bu talimatı kendilerine kim vermiştir? TÜRGEV'in Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden bu talebine kim aracı olmuştur?" diye konuştu.

SAMSUN'A YAKIŞMIYOR
Akcagöz açıklamasında şunları söyledi: "TÜRGEV 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında '1 numara'nın Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen yolsuzluk, rüşvet ve talan çarkında, şirketlerden para aktarma, bağış adı altında rüşvet akışını sağlama, kamu arazilerini ele geçirme faaliyetlerinde paravan olarak kullanıldığı belirtilmiştir. Bunları Türkiye kamuoyu unutmuş değildir. şaibeye bulaşmış bir Vakfın Samsun'da işi nedir? TÜRGEV, adı şaibeyle anılan bir Vakıftır. Bu Vakıf'la Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir ortak projesi olmamalıdır. Atatürk'ün şehrine yakışmayan bu durumdan derhal dönülmelidir."

DAYATMALI REDDETMELİ
Akcagöz, Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş olduğu Van Tuşba ve Gevaş'a yapılacak yardımın boyutunun toplam 3 milyon 963 bin TL olduğunu, buna karşın belediyeye devredilen köy arazilerinin satışa çıkarıldığını belirtti.

Akcagöz, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin borçlu olduğu, tartışma götürmez bir gerçektir. Belediye, kendisine ait olan bir taşınmazı, borcuna karşılık Maliye hazinesine vermekle, sıfırı tüketmiş bir tüccar ve evdeki halıları satan bir müflis gibidir. Belediye, bu derece ekonomik sıkıntı çekerken, Van'ın Gevaş ve Tuşpa ilçelerine yardım edilmesi fikrinin, farklı bir yerden dayatıldığı açıktır. Dolayısıyla, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oylanacak bu maddelerin hiç biri Samsun yararına değildir. Bu nedenle, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin tarihi bir karar vermesini ve kendilerine yapılan bu dayatmayı ellerinin tersiyle itmelerini diliyoruz. Samsun, şaibelerle değil, kurtuluş mücadelesindeki tarihi rolüyle anılmalıdır. Samsun'a sahip çıkmak, akla izana sığmayan bir takım düzenlemeler konusunda uyanık olmak, halkın yararına olmayan çalışmaların karşısında olmakla sağlanabilir."