Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Gençlik Dernekleri, geçen yıl 5 Temmuz'da Suruç'ta meydana gelen patlama nedeniyle Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak polis, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliye içi ve önünde basın açıklamasının yasaklandığını belirtti. Eylemciler de izin verilmemesi üzerine Adliye sarayı karşısındaki kaldırımda basın açıklaması yaptı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATIYORLAR
Geniş güvenlik önleminin alındığı basın açıklamasında, Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Gençlik Dernekleri adına konuşan Bahar Naz Karanlık, "20 Temmuz 2015 tarihi, Türkiye siyasi tarihine silinmeyecek biçimde kazındı. Suruç'a gidiş karanının alındığı dönem, suların ezilenlerden yana aktığı, devrimin ve isyanların dünya çapında yankılar uyandırdığı bir süreçti. Suruç, 7 Haziran seçimleri öncesi başlayan saldırıların ardından, savaşın dönüm noktası olduğu tarihtir. Suruç için 1 milyon imza toplamak için kampanya başlatıyoruz. Bu kampanya 33 noktada, 33 ayrı eylem planlandı. İlk eylem 16 Haziran'da Berkin Elvan'ın vurulduğu noktada başlayacak. Suruç katliamı Başkanlık savaşının başladığı tarihtir. Suruç için adalet herkes için adalet mücadelesi sadece SGDF tarafından yürütülmeyecek, 17 gençlik örgütüyle birlikte omuz omuza büyütülecek" dedi.

Bayram OK