SAL öğrencileri ve mezunları, eğitim politikalarına karşı yayınladıkları bildirinin ardından eylem gerçekleştirdi.

Grup adına açıklama yapan Binnur Ülkü İlgen, ''SAL kültürümüz hiçe sayılıyor, kültürümüzü savunma gayesinde olmamıza rağmen açık ve net bir şekilde üzerimize saldırıldı ve asılsız suçlamalarda bulundu'' dedi.

Samsun Anadolu Lisesi (SAL) öğrencileri ve mezunları Genç Kolejliler adını verdikleri bir platformla İstiklal Caddesi üzerinde eylem düzenledi. Grup adına açıklama yapan SAL mezunu Binnur Ülkü İlgen, 11 Haziran'da yayınladıkları bildiriyle Türkiye'de bildiri yayınlayan 360'ın üzerinde liseyle dayanışma içerisinde olacaklarını ifade etti.

POLİS BASKISI İDDİASI


Yayınlanan bildirinin ardından okul öğrencileriyle fikir alışverişi yapmak için okula ziyarette bulunduklarını ancak okul idaresinin sert müdahalesiyle karşılaştıklarını kaydeden İlgen, ''Okul idaresi tarafından tehditkar sözlerle alandan uzaklaştırıldık. Hemen peşine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (TEM) bağlı polisler halen içeride olan bazı mezun arkadaşlarımızı baskıyla dışarı çıkardı. Bizler sadece altmış yıllık kültürümüzü savunma gayesinde olmamıza rağmen açık ve net bir şekilde üzerimize saldırıldı ve asılsız suçlamalarda bulundu. Üzerine basa basa söylüyoruz ki, proje okulları başlığı altında okullarımıza getirilen yandaş ve tecrübesiz idareciler, biz genç nesli susturup düşünmekten yoksun bırakmaya çabalıyor ve bilime her zaman öncelik vererek bugüne kadar binlerce aydın yetiştiren SAL kültürümüzü hiçe sayıyor. Diğer liselerle dayanışma içinde olacağız ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Susmuyoruz, boyun eğmiyoruz ve karanlıkları aydınlığa çıkaracağımızın sözünü veriyoruz'' diye konuştu.

Basın açıklamasınına ardından grup bir süre ''Gerici eğitim istemiyoruz'' sloganları atarak İstiklal Caddesi üzerinde yürüdü.

Zerrin SOMUNCU