Son birkaç yıldır bölgede ve özellikle Fatsa ilçesinde görülmeye başlayan ve fındık üretiminde ciddi sıkıntılara sebep olan külleme hastalığıyla üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından farklı mahallelerde toplantılar düzenleniyor.

Tepecik Mahallesi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına üreticiler büyük ilgi gösterirken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisleri Musa Uzun, Sinan Avşar ve Hasan Çelik tarafından külleme hastalığını tanımı, zararı, şekil ve mücadele yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

Ziraat Mühendisi Musa Uzun yaptığı açıklamada 'Fındıkta küllenme hastalığından korunmak için doğru budama, gübreleme, hastalık konukçusu bitki artıklarının bahçeden uzaklaştırılması gerekiyor. Hastalıkla etkin bir mücadele için kaplama ilaçlamanın şart olduğu belirtmek istiyorum. Yine bir önceki yıl hastalık görülen alanlarda belirtiler ortaya çıkmadan koruyu ilaçlama yapılması gerekiyor. Bu konularda üreticilerimiz dikkatli olmalı' dedi.