Araçların ilçelere teslim törenine katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, itfaiyecilerin pratik ve teorik eğitimlerinin de büyük önem taşıdığını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bahçesinde yapılan teslim törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin ile itfaiyeciler katıldı.

Törende konuşma yapan Genel Sekreter Coşkun Öncel, teknoloji harikası yeni araçlarla birlikte ilçelerdeki itfaiye alt yapısının büyük oranda güçlendirildiğini söyledi.

18 itfaiye aracından 13'ünü ilçelere teslim ettiklerini ifade eden Öncel, 'İlçelerin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmasının ardından eksik olan itfaiye araçlarımızı tamamlama yoluna gittik. Bununla ilgili uluslararası bir ihale gerçekleştirdik. Bu ihalede maalesef bir takım itirazlar oldu. Mahkemelere gidildi ve sonunda yaptığımız ihalenin doğruluğu onaylandı. Bu aşamadan sonra da siparişlerimizi verdik. Tam donanımlı 18 aracımızdan 13 tanesi geldi. Diğerleri de Ekim ayına kadar teslim edilecek' dedi.

18 araçtan 3 tanesinin uzun mesafe merdivenli olacağının altını çizen Coşkun Öncel, 'Bunları ilçelere göndereceğiz. İtfaiye gücümüzü daha da artıracağız. İnşallah olmaz ama bundan sonra her hangi bir yangın vakasına daha hızlı ve etkili müdahale etme imkanına kavuşmuş olacağız. Tüm itfaiyeciler bu araçların ve teçhizatların kurslarını görecekler. Uygulamalı eğitimden geçecekler. Bununla ilgili çalışmalarımız süratle devam ediyor. Ardından da ilçelere sevk edeceğiz. Samsun'a ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, toplamda 18 milyon TL'ye mal olan ve teknik kısımları Avusturya'da yapılan araçların afetlere karşı ne kadar etkili olduğunu test etti. Başta yangın olmak üzere her türlü afete hızlı müdahale imkanı veren araçlar, donanımlarıyla beğeni topladı.