Ordu Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk ve tek çikolata parkını açmaya hazırlanıyor. Gülyalı ilçesinde inşaatı devam eden Çikolata Park projesini yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

8.5 milyon TL'ye mal olan projenin 3 ay içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirten Başkan Yılmaz, "Ordu-Giresun Havalimanı'nın hemen yanında, denize sıfır, 65 dönümlük bu alanda, Türkiye'nin en güzel projelerinden birini hayata geçiriyoruz. Burada, 21 çikolata üretim merkezi, amfi tiyatro, konferans merkezi, restoranlar, kafeterya, oyun alanları ve yürüyüş alanları olacak. Burası havalimanıyla birlikte bölgenin cazibe merkezi, Türkiye'nin de en tatlı projelerinden birisi olacak" dedi.

15 YIL ÇÖP DÖKÜLEN ALANDA İNŞA EDİLİYOR

Çikolata Park inşaatının bulunduğu alanın daha önceden çöp dökülen bir yer olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Çikolata parkın zemin çalışmaları sırasında, arkadaşlarımız biraz teknik çalışmaya girmek durumunda kaldı. Çikolata Park'ı inşa ettiğimiz bu alan aynı zamanda Gülyalı ilçemizin 15 yıl çöp ve molozlarının döküldüğü bir yer. O yüzden zemin çalışmaları sırasında biraz daha hassas davranıldı. Biz şehre çöp dökmüyor, çöp dökülen alanları rehabilite ederek, Türkiye'nin en güzel projelerini bu alanlarda uyguluyoruz. Altınordu ilçemizde 32 yıldan bu yana çöp dökülen alana uygulayacağımız Melet Kıyı projesi de bu anlamda çok önemli bir proje" diye konuştu.

HAVALİMANININ DA ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Türkiye ve dünyada fındığı en fazla üreten ilin Ordu olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Çikolatanın da ham maddesi fındık. Biz de bunu değerlendirmek istedik. Çikolata Park'ta yerli çikolata üretimini destekleyeceğiz. Avrupa'nın ilk denize dolgu havalimanının çevresini bu proje ile hem kültürel bir merkez hem de büyük bir çikolata üretim merkezi yapacağız" şeklinde konuştu.