Paralel yapıya yönelik 143 sanıklı casusluk ve yasa dışı dinleme davasının görülmesine devam edildi.İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, aralarında Ali Fuat Yılmazer ve Hayati Başdağ'ın da bulunduğu bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Duruşmada mağdur Müge Anlı, müştekiler Mehmet Saki Elhüseyni, Mehmet Fettah Elhüseyni, Muhammet Mübarek Elhüseyni, Mahsun Elhüseyni, Mehmet Ali Halaman'ı avukatları temsil etti.

Dün sabahki oturumda başlanan iddianamenin okunması işlemi bugün 133'üncü sayfada sona erdi. Mahkeme daha sonra sanık avukatlarının tahliyeye yönelik taleplerini aldı. Taleplere ilişkin görüşü sorulan savcı İbrahim Kayapınar, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Hayati Başdağ ve Erol Demirhan'ın tahliye taleplerinin reddedilmesini, diğer tutuklu sanıkların tahliye edilmesini ancak haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, davaya katılma taleplerinin, iddianamenin okunmasının tamamlanmasından sonra değerlendirilmesini kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Hayati Başdağ ve Erol Demirhan'ın tahliye taleplerini, üzerlerine atılı suçlama, mevcut delil durumu, savunmalarının henüz alınmamış olması, işlendiği iddia edilen eylemlerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de yoğunlaşmış olması ve bu sanıkların İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yönetici konumunda bulunmaları gerekçeleriyle reddederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, tutuklu sanıklar Halil Hilal Seyfi, Özgür Nikbay, Ali İhsan Tezcan, Muhammed Ali Iklı, Metin Canbay, Harun Aydın, Hasan Hüseyin Danacı, Şeref Bolat, Tolga Güzeltaş, Mehmet Dilaver, Muahmmed İkbal Kayaduman, Abdulhalim Sönmez, Hikmet Kopar, İsmail Torlar, Mesut Yılmaz, Erkan Palas, Fatih Kıncır, Ramazan Orkun Altınışık ve Selahattin Ergin'in tutuklulukta geçirmiş oldukları süreler ve sabit ikametgah sahibi olmalarını göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi. Mahkeme, tahliyelerine karar verdiği sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Mahkeme heyeti ayrıca, duruşma sırasında salonda müşteki olarak bulunan Atilla Aktin'in bir kısım sanıkların fotoğrafını çektiği ve bu durumun görülmesi üzerine fotoğrafı sildiği iddialarına ilişkin gereğinin yapılması için Cumhuriyet Savcılığına bildirimde bulunulmasına hükmetti.Duruşma 23 Eylül 2016 tarihine ertelendi.