Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçede bir çok spor tesisi yapıldığını belirterek, "Şimdi ise sıra sportif başarıda. Çarşambaspor'u yeniden ayağa kaldımak için 3 yıllık bir proje hazırladık ve futbol takımını Besim Durmuş ile ekibine emanet ettik. Çarşambasporlu taraftarlar ve ilçe halkının desteğiyle takımımızı profesyonel liglere çıkarmak istiyoruz" dedi

HAYIRLI OLSUN

Şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Çarşambaspor'da, yeni sezon öncesi bir dönem Samsunspor'da da görev yapan Besim Durmuş'la anlaşılmıştı. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile Besim Durmuş, Adapark Spor Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısıyla hedeflerini ve yapılması gerekenleri aktardı. Belediye Başkanı Dündar, "Çarşambaspor açısından önemli bir gün. Herşeyden önce ilçemize ve kulübümüze hayırlı olsun. Besim Durmuş ve arkadaşlarıyla 2016-2017 sezonu itibariyle anlaştık. 2019'a kadar en az 3 yıllık bir yapılanma ile projeyi hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

CUMHURİYET'LE YAŞIT

Başkan Dündar, şöyle devam etti: "Çarşambaspor 1923 yılında kurulmuş Cumhuriyet'le yaşıt bir kulüp. 1924 yılında Çarşamba ziyaretinde Mustafa Kemal Atatürk, Türk Ocağı'ndaki gençleri gördüğünde Çarşambaspor'un kurulmasını ve kuruluş tarihinin de 1923 olmasını istemiştir. Tarihi başarılarla dolu bir kulüp. Geçtiğimiz dönemlerde rahmetli Hasbi Menteşoğlu döneminde şimdiki Süper Lig'i zorlamış bir kulüp. 2. Lig'de, 3 . Lig oynamış bir kulüp. 2004 yılıda Çarşamba Belediye başkanı olduktan sonra Çarşambaspor'un başarısı için de önemli çalışmalar yürüttük. O tarihten itibaren ilçemize bir çok sportif tesis kazandırdık."

TESİSLERİMİZ VAR

"2006-2007 yılında yapılan Çarşambaspor Tesisleri'nde profesyonel futbol kulübünün sahip olması gereken herşey mevcut. Hemen yanında amatör futbol kulüpleri tesisleri var. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle belediyemizce yapılan Yeni Şehir Stadı'mız var. Tesisleşmedeki bu başarımızı, sportif anlamda da yapmak istiyoruz. Besim hocamızla neler yapabileceğimizi konuştuk. Spor, özellikle de futbol bir şehri ileriye doğru taşıyacak bir olgu. Besim hocamız Süper Lig'de görev yapmış ve şimdi ekibiyle BAL'daki bir takımın başına geliyor. Bizim 3 yıllık projemize inandıkları için buradalar. İnşallah sportif alanda da iyi işler yapacağız."

3 YILLIK PLANLAMA

Teknik Direktör Besim Durmuş da, 3 yıllık plan doğrultusunda görevi kabul ettiğini belirterek, "Bİz bu bölgeeye ait insanlarız. Bu bölgede büyüdük. Hem Samsunspor'un hem de Çarambaspor'un tarihi çok eski. Burası önemli bir kulüp. Futbolculuk zamanımızda burada heyecanlı maçlar oynadık. Şimdi ise bir projeyi hayata geçirmek için buradayım. Beni buraya layık gören Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'a teşekkür edyorum. Geçen yıl takımı BAL'a taşıyan teknik ekip, sporcular, idari kadro ve personele teşekkür ediyorum. Biz 3 yıllık bir proje için buradayız. Hem bu projeyi hayata geçireceğiz. Hem de yarışacağız" diye konuştu.

İŞTE EKİBİ...

Besin Durmuş'un yardımcılığını Bülent Tuncay ile Kaleci Antrenörü Yunus Şenocak yapacak.

KOLAY OLMAYACAK

Durmuş, "Çarşambaspor bugün nereyi hayal edebiliyorsanız orada olabilir. Bu sürdürülebilir süreci yenide inşaa etmek kolay değil. Sevinç, gözyaşı, barış, dövüş her duyguyu yaşayarak bu takımı layık olduğu yerlere getireceğiz. Çarambaspor'u sağlam temeller atıp sağlam bir yapıya kavuşturarak herkesin hayallerini gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Selçuk KAYA