Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Öğretmenevi'nde ilçedeki şehit aileleri ve gazilere iftar verdi.

İftara, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Garnizon Komutanı Yzb. Serkan Savaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Arıkan, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Hasan Yücesan, Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril, Onursal Başkan Albay Halil Şenbaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer ve mütevelli heyeti, daire müdürleri, şehit ve gazi derneklerin üyeleri katıldı.

CANLARINIZI ŞEHİT VERDİNİZ
AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, iftar sonrası yaptığı konuşmada, "Biz sizler için, şehitlerimiz ve yakınları için, aileleri için ne yapsak azdır. Çünkü sizler gerçekten canlarınızı canlarınızdan birer parçayı şehit olarak verdiniz. Bu vatanın birliği, bu milletin birlik ve beraberliği bu şehitlerimiz vesilesiyle oldu" diye konuştu.

BORÇLARINI KANLARIYLA ÖDEDİLER
Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri bu güzel vatan toprakları Ulu Önder Mustafa Kemal'in önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı bu güzel aziz vatanın topraklarını kanlarıyla sulanarak kazanmışlardır. Bu vatanı şehitlerimiz ve gazilerimiz canları pahasına kazandılar, bize armağan ettiler, bizlerde bunun farkındayız, onun için cennet gibi bir vatana sahibiz. Biz bu vatana çalışarak, çok üreterek, proje yaparak onlara ancak minnet ve şükran duygumuzu ifade edebiliriz. Şehitlerimiz bu vatana borçlarını kanlarıyla ödediler. Bizde bu vatana vatan borcunu çalışmakla ödeyeceğiz. Onun için yurt ve millet sevgisi vatana çalışmakla ölçülür. Vatan borcu çalışmakla ödenir. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır."