Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzattı. Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, '1 Kapıya 1 Kumanya' sloganı ile kampanya başlattıklarını ve yardımseverin bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelerin kapı önlerine kadar ulaştırdıklarını söyledi.

ÖNCELİK TÜRKMENLERİN
Geze, yardımlarda önceliğin ihtiyaç sahibi Türkmen aileler olduğunu belirterek, "Hemen yanı başımızda bulunan Irak ve Suriye'den ilimize gelmiş soydaşlarımızın durumu çok daha acı verici boyutlardadır. Türk Hükümeti'nden umduğu desteği bulamayan Türkmen soydaşlarımız, sahipsiz bırakılmanın ıstırabıyla kavrulmaktadır. Türkiye'ye sığınan her etnik grubu devlet gözetirken, Türkmenlerin durumunu soran hiç bir devlet yetkilisi bulunmamaktadır. Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan'da, bu kampanyamız ile bir an olsun aklımızdan çıkmayan, hikayeleri ile kah gözümüzü yaşartan kah gönlümüzü sızlatan çilekeş soydaşlarımıza olan desteğimizi bir kez daha somut olarak ortaya koymayı hedefliyoruz" dedi.

HEDEF 3 BİN AİLE
İl ve ilçe teşkilatları olarak hedeflerinin 3000 aile olduğunu kaydeden Geze,"Hadisi şerifte de buyrulduğu gibi, 'sağ elin verdiğini sol el görmemelidir'. Bizlerde Ülkü Ocakları olarak bu hadis-i şerifi düstur edindik. Bu doğrultuda Ülkü Ocakları bu yılda bize teslim edilen zekat, iaşe ve ramazan yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Böylece alan el ile veren eli birleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl 1206'i il merkezi olmak üzere Samsun çapında yaklaşık 2000 aileye ramazan kolisi yardımında bulunduk. Bu yılda hedefimizi 3000 aileye çıkardık" diye konuştu.