Samsunspor, kararını bugün açıklayacak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) gelecek habere kilitlendi.

CAS, Samsunspor'a FIFA tarafından verilen transfer yasağı cezasını onarsa, Kırmızı- Beyazlılar, devre arasına kadar oyuncu alamayacak

Kırmızı- Beyazlılar, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) bugün açıklanacak karara kilitlendi. Eski Samsunsporlu futbolcu Aminu Umar'ın alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle FIFA'ya yaptığı başvurunun sonucunda Samsunspor 2 dönem transfer yasağı ile cezalandırılmıştı.

Samsunspor, Nijeryalı oyuncunun parasını ödese de bu karar bozulmamış ve Samsunspor dosyayı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne taşımıştı. Daha önce yazılı olarak Samsunspor'a kararın 15 Haziran'da açıklanacağını ileten CAS'ın bugün nihayi bildiriyi yayınlaması bekleniyor.

Samsunsporlu bir çok yönetici oldukça katı kuralları olan CAS'ın kararı bozmayacağını ve cezanın onaylanacağını düşünüyor. Eğer ceza onaylanırsa, Samsunspor 2016-2017 sezonu devre arasına kadar altyapı dahil hiçbir transfer yapamayacak.

POLİTİKA DEĞİŞECEK
CAS transfer yasağı kararını bozarsa Samsunspor yönetiminin transfer politikası da tamamen değişecek. Zaten maddi anlamda dar boğazda olan yönetim, bu kez transfer yapabilmek için yeni kaynaklar arayacak.

Selçuk KAYA