Olay, sabaha karşı saat 04.30 sıralarında Kovancılar ilçesi Bahçelievler Mahallesi Tuna Sokak'ta bulunan bir apartmanın 3. katındaki dairede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 3 çocukları olan Ali Kaya (49) ve Serpil Sağır (45) çifti sabaha karşı tartıştı. Çıkan tartışmada cinnet getiren koca, eşini birçok yerinden bıçakladı. Seslere uyanan çocuklar, babalarının, annelerini bıçakladığını görünce müdahale etti. Eşini bıçaklarken kızını da hafif yaralayan baba, evden kaçtı. Çocuklar, hemen 112 acil servis ekiplerine haber verdi. Ambulansla önce ilçe devlet hastanesine ardından da Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ali Kaya Sağır ise otomobiliyle ilçeden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Soğukpınar köyüne gitti. Köy mezarlığında aracını park eden Sağır, otomobil içinde av tüfeği ile kafasına ateş ederek intihar etti.
Silah sesini duyan köy sakinlerinin durumu fark etmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri çağrıldı. Sağlık ekipleri şahsın öldüğünü belirlerken, jandarma ekipleri ve cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaptı.

Yapılan incelemenin ardından şahsın cesedi otopsi yapılmak üzere eşinin de cenazesinin bulunduğu Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.