Sadece Ordu iline değil, muhtemel doğal afetlerde Karadeniz Bölgesi'ne de hizmet verecek olan 'Mobil Mutfak Aracı' Ordu'ya geldi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın talebi ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ordu'ya gönderilen 'Mobil Mutfak Aracı' Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi. Yaklaşık 1 milyon lira maliyetli, 5 bin kişinin günlük ihtiyacını karşılayacak olan ve yeme içme sistemini içinde barındıran tam donanımlı mobil mutfak aracı sadece Ordu iline değil, olası doğal afetlerde Karadeniz Bölgesi'ne de hizmet verecek.

BÖLGENİN EN DONANIMLI ARACI

Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilen tırı inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 'Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de her yıl, haziran ve eylül ayları arasında muhakkak ölümlü ve maddi hasarlı sel afeti meydana geliyor. Geçtiğimiz yıl Artvin'de yaşanan sel nedeniyle birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz, ekip gönderdik ancak bu yeterli olmadı. Bu konuda Belediyeler Birliğinden bir talepte bulunduk ve Ordu'nun afetlere karşı üs olmasını istedik. Onlar da isteğimize kayıtsız kalmadı. Mobil mutfak TIR'ı, Karadeniz Bölgesi'nin en donanımlı aracı. İnşallah bu aracı kullanmayı gerektiren bir durum olmaz ancak olursa da Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak mağduriyetin en asgari düzeyde yaşanması için elimizden geleni yapacağız' dedi.

Mobil mutfak TIR'ının yaklaşık 1 milyon lira maliyetli olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, 'Belediyeler Birliği, bu araçtan daha önce Şanlıurfa ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne göndermişti. Üçüncüsü Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne kazandırıldı. İlimize ve bölgemize hayırlı olsun' diye konuştu.