Doğancıbağları Mahallesi'nde ikamet eden Ahmet Seyrekoğlu (45) iki gözlü virane evinde 8 çocuğu ile birlikte yaşam mücadelesi veriyordu. İnşaatlarda günübirlik işlerle çalışarak geçimini sağlayan Seyrekoğlu'nun yıkılmak üzere olan eski evinin yanına tek katlı yeni bir ev yapıldı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Doğancıbağları Mahallesi Muhtarı Halil Üneş'le birlikte inşaat çalışmaları bitmek üzere olan evde incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında da aileye ziyarete geldiklerini hatırlatan Başkan Eroğlu, 'İki göz oda da 8 çocuk iki tane de ebeveyn olmak üzere 10 kişi kalıyorlardı. Kışın üzerilerinden yağmur akıyordu. Bizde burada güzel bir çalışma yaparak ailemizi bu ortamdan kurtarmak istedik, bunu kendimize sorumluluk bildik. Sağ olsun hayırsever insanlarımızla, Sosyal Yardımlaşma Vakfımızla, belediyemizle, muhtarımızla hep beraber bu ailemize yeni bir ev yaptık. Evimiz tamamlanmak üzere inşallah bayrama yetişecek, bu ailemiz yeni evlerinde bayram edecekler' dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, geçen yıl yaptığı ev ziyaretleri sırasında Doğancıbağları Mahallesi'ndeki bir aile dikkatini çekmiş ve 10 kişinin iki odalı, tavanı akan evde kalmalarına razı olmayarak yeni bir ev sözü vermişti.