Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Haberaks TV işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen, 17 ilçesindeki tüm kamu ve özel liseleri kapsayan 'Liseler Arası Bilgi ve Kültür Yarışması'nın birincisi Havza Fen Lisesi oldu.

Haberaks TV Kültür Etkinlikleri Koordinatörü Şakir Demirci, yaptığı açıklamada, "Düzenlediğimiz yarışma Karadeniz'in en büyük kültür organizasyonudur. Samsun'daki 182 lisemizi ve 73 bin öğrencimizi kapsamaktadır. Bu yarışmalar, Samsun'un ilçelerindeki okullarımıza sosyal ve kültürel bir rüzgar estirmektedir. Yarışmaları 16 yıldan bu yana düzenliyoruz. Bu etkinlik kamuoyu tarafından da kitlesel olarak izlenmekte ve benimsenmektedir. Yarışmamıza kurumsal destek veren Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin değerli yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Havza Fen Lisesi'ni büyük başarısını kutluyoruz. Havzalı öğrencilerimiz DAÜ tarafından Magosa'da misafir edilecekler' dedi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Karadeniz Bölge Koordinatörü Tan İskeleli ise, "KKTC'nin en büyük üniversitesi olarak son 5 yıldır yarışmaları destekliyoruz ve birinci lisemize Magosa'da tatil imkanı sunuyoruz. Bu yarışmaya Magosa ile Samsun arasından bir kültür köprüsü oluşturmuştur' diye konuştu.