Alanyaspor, son 3 sezonda Samsunspor'da forma giyen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Taha Yalçıner'i kadrosuna dahil etti. PTT 1. Lig'de 20 karşılaşmada forma giyen deneyimli futbolcu, kendisini 2 yıllığına turuncu- yeşilli renklere bağlayan imzayı Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde attı. İmza törenine kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu, asbaşkan Bilal Gömeç, başkan yardımcısı Erdal Akgün, Muhammet Çetin, Enver Vural ve Ali Baki Boz katıldı.
Başkan Çavuşoğlu, Süper Lig hazırlıkları kapsamında transfer çalışmalarına başladıklarını söyledi. Daha önce Ukrayna Premier Lig takımlarından Metalist Kharkiv'in sol bek oyuncusu Oleksandr Kaplienko'yu transfer ettiklerini belirten Çavuşoğlu, 'Bugün de Samsunspor'dan herkesin bildiği başarılı futbolcu Taha Yalçıner'i kadromuza dahil ettik. Kendisinin önümüzdeki sezon takıma çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yönetim kurulu olarak hem genel kurul hazırlığı, hem de transfer çalışmaları yapıyoruz. Zamanımızın çoğu kulüpte geçiyor. Taha'ya önümüzdeki sezon başarılı bir sezon geçirmesini temenni ediyorum. Alanyaspor camiasına hayırlı olsun' dedi.
Taha Yalçıner ise, 'Hepimiz için hayırlı ve uğurlu olsun. Kariyerimde ilk kez Süper Lig'de oynamış olacağım. Bana bu imkanı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Hiç kimseyi mahcup etmeyeceğim. Tüm enerjimi Alanyaspor'un başarısı için harcayacağım. Herkese çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Futbola Fenerbahçe'de başlayan Taha Yalçıner bugüne kadar Muğlaspor, Karşıyaka, Adana Demirspor ve Samsunspor formalarını giydi.