Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, meraları işgalden kurtarmak için başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kırmacı, Bafra'nın Harız Mahallesi'nde T.D. ve A.A. isimli kişilerin çeltik ekimi yaparak işgal ettiği iki meranın kurtarıldığını açıkladı. Kırmancı, iki kişinin meralardan men edildiğini, ekimi yapılan çeltikin de DSİ iş makinelerince bozularak imha edildiğini, bu çalışmaya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de nezaret ettiğini ifade etti.

TÜM BASKILARA DİRENDİ

Kırmacı, "Meralarımıza yapılan bu işgal ve tecavüzlerin önlenmesinde tüm sorumlulukları üstlenip, tüm baskılara direnerek, kararlı tutumundan hiçbir suretle vazgeçmeyen Bafra Kaymakamımız Sayın Halis Arslan'a teşekkürimizi sunuyoruz. Biz kanun koruyucular olarak üzerimize düşeni yapalım, mera, yaylak, kışlak ve otlak gibi kamu ortak mallarına sahip çıkalım ki, kullanıcıları olan çiftçilerimiz bizden aldıkları güç ile meralarına, yaylarına, otlak ve çayırlarına sahip çıksın, değer versin, iyileştirmek için ıslah etsin" dedi.