AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, TBMM Genel Kurul çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nun bu hafta 'Maarif Vakfı' Yasa Tasarısı'nı göndeme aldığını belirten Kurt, tasarının Milli Eğitim sistemine büyük katkıları olacağını savundu.

MERKEZİ İSTANBUL
Milletvekili Kurt, "Tasarıyla, merkezi İstanbul'da olan 'Maarif Vakfı' adıyla bir vakıf kurulacak. Vakıf, yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak, örgün, yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden, üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs verecek, okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açacak. Vakıf, yurt içi ve yurt dışında iktisadi işletme veya sermaye şirketi kurabilecek, devralabilecek ve bunlara ortak olabilecek. Mütevelli heyeti üyelerinin 4'ü Cumhurbaşkanı ve 3'ü Bakanlar Kurulu tarafından atanan 7 daimi üye ile 2'si Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi olmak üzere, Dışişleri ve Maliye bakanlıkları ile YÖK temsilcilerinden oluşacak" dedi.

1 MİLYON TL AKTARILACAK
Kurt, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygun gördüğü, yurt dışındaki kamuya ait varlıklar Bakanlar Kurulu kararıyla, bedelsiz olarak vakfa devredilecek. Maarif Vakfı için Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyon lira aktarılacak. Aynı zamanda bu okullarda eğitim kurumlarında görev alacak eğitmenlerinde yetiştirilmesinden sorumlu olacak. Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'ın dediği gibi aslında Maarif Vakfı'nın tek bir amacı olacak, o da insan yetiştirmektir. Vakıf çok çeşitli yönlerde hizmet verecek. Araştırma- Geliştirme çalışmaları, yayınlar ve metotlar geliştirmek üzere merkezi İstanbul'da olacak Maarif Vakfını kuracak olan yasa tasarısı inşallah Cuma gününe kadar çıkmış olacak.'