EURO 2016 D Grubu ikinci maçında İspanya ile karşılaşacak olan A Milli Takım'da Teknik Direktör Fatih Terim, kaptan Arda Turan ile basın mensuplarının karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Arda'nın Barcelona'daki mevkisinden farklı oynatılması ile ilgili soruyu yanıtlayan Terim, "Hepimiz gülelim, ihtiyacımız var. Gergin ortama gerek yok. Gülmek için de konu çok aslında. Arda ile benim farklı görüşlerimizin olması çok normal, ikimize de saygı duymalısınız. Enrique'nin Arda'yı nasıl oynattığı beni bağlamaz, benim de nasıl oynattığım onu bağlamaz" dedi.

İspanya ile ilgili de görüşlerini belirten tecrübeli teknik adam, "Farz edelim ki İspanya'ya karşı yaslanmak istemiyorsunuz? İspanya sizi yaslamaz mı, yaslar. Bu gerçeği kabul etmemiz lazım. Dünyanın en iyi takımına karşı oynayacağız. Kendimize ait bir oyunu oynamaya çalışacağız, İspanya çok komplike takım ve biz de buna göre planlamamızı yapacağız" diye konuştu.

"KİMSEYİ SUÇLAMAK DOĞRU DEĞİL"

Terim, ortada bir başarı varsa bunun herkesin olduğunu ancak başarısızlığın da paylaşılması gerektiğini ifade ederek, "Genel olarak başarısızlıklar teknik direktörlere çıkar. Ben oyuncularımın tek başına bu şekilde bir sorumluluk almasını uygun bulmuyorum. Başarı ve başarısızlık paylaşılmalıdır, yüzdesi herkes için tartışılır. Bir şahıs üzerinden konuşmak, tartışmak doğru değil. Kimseyi suçlamak doğru değil" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ TAKIM'DA ÇOK MUTLUYUM"

Önceki günkü sohbet toplantısında "Benle ya da bensiz" açıklamasının yanlış anlaşıldığını vurgulayan Terim, şunları söyledi:
"Ben dünkü sohbet sırasında şunu söyledim; daha sonra da bunu tekrardan izledim. Bu şampiyona bitiyor ve iki ay sonra da Hırvatistan ile oynayacağız. Burada benli ya da bensiz derken bunu kast ettim. Milli Takım'da çok mutluyum, sözleşmem de devam ediyor ancak hayatın ne getireceğini bilemeyiz. Böyle bir durum olursa da bunu kimseden saklamam."

"BU TAKIMIN 1 DEĞİL, 2,3,4,5 DE KAYBETME HAKKI VAR"

Takımın kaybetme hakkı olduğunu söyleyen Türkiye Futbol Direktörü, "15 maçtır bu ülkeyi sevince boğmuş bir milli takım grubunun bir maç kaybettikten sonra bazılarının inlerinden çıkıp sanki bir şey bekliyormuş gibi eleştiriler yapması olmuyor. Bu takımın 1 değil, 2-3-4-5 de kaybetme hakkı var. Her yerde mağlubiyet eleştirilir, eleştirilmelidir de. Alman basını bir espri ile yaklaştı, biz de bu konunun üzerine atladı, Ozan'ın saçındayız. Arda bu konudan dolayı da dolmuş. İspanyol basını, İtalyan basını, Türk basını derken Arda da vefa konusunda bir sitemde bulundu" sözlerini sarf etti.

Eleştirilerin seviyesini az tutmak gerektiğinden bahseden Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu takım, ülkenin takımı. Çocuklarımıza biraz dokunmayalım, kaybetseler de hesabı verecek olan biziz. Türk Milli Takımı, herkes tarafından ellerinden geleni yaptılar cümlesini söyletirdikten sonra mesala yoktur. Hırvatistan maçında bu sözü söylettiremedik, sanıyorum eleştiriler bundan dolayı. Bir daha umarım bu yaşatmayacağız."

TERCÜMANA FIRÇA

Öte yandan Fatih Terim, basın toplantısının son kısmında tercümanı fırçaladı. Toplantı sırasında Mehmet Demirkol'un "Neden benimle ya da bensiz milli takım yoluna devam edecek dediniz?" şeklindeki sorusunun ardından tercümandan bunu İngilizce'ye çevirmesini istedi. Tercüman ise "Hocam zaten soru Türkçe geldi" deyince sinirlenen Fatih Terim, tepkisini toplantı sonuna saklayarak soruya cevap verdi. Toplantı bitiminde ise mikrofonunu çıkaran tecrübeli teknik adam ayağa kalkarak "Burada o kadar yabancı var. Neden çevirmiyorsun?" şeklinde tepki gösterdikten sonra salonu terk etti.