Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce bir otelde düzenlenen iftar programına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, EMŞAV Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Masaları dolaşan protokol, şehit yakınlarına hal hatır sorarak onlarla yakından ilgilendi. İftar yemeğinden sonra konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, şehitlerin hayatını kaybettiği zaman değil, unutulduğu zaman öldüğünü belirterek iftar programında şehit aileleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Daha sonra söz alan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, 'Samsun'da şehit yakını olan herkesi burada görüyorum. Bu bizim mutluluk vesilemiz. Sizlere şükran duyuyorum. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Son dönemlerde şehit sayımız maalesef arttı. Ama bilin ki bunun sonu gelecek. Özellikle kararlı duruş, çabamız, yapılan mücadele bunların sonu getirecek. Bu ülke toprakları çok zor elde edildi ve sürekli dış güçler tarafından zorlanıyor. Yapılması gereken şey ciddi ve diri bir mücadeledir. Bunun da en yakın örneğini siz şehit ailelerinde görüyoruz. En yakınınızı toprağa veriyorsunuz. Şehit cenazelerini karşıladığımızda o anne ve babaların yaşadıklarını görerek hissediyorum. Sizi her gördüğümüzde sizlerle yeterince ilgilenemediğimizi söylüyorum. Ama bilin ki 24 saat sizlerin emrindeyiz. Siz vücudunuzun bir parçasını toprağa koyuyorsunuz. Onun için siz bizim için çok değerlisiniz. Terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu akşamki iftar yemeğine katıldığınız için çok teşekkür ediyorum' dedi.

Programın sonunda şehit çocuklarına oyuncak hediye edildi.