Euro 2016'ya ev sahipliği yapan Fransa'dan ayrıldıktan sonra Moskova'ya gitmeden önce Almanya'ya gelen Rus holiganlar İspanyol turistlere saldırdı. Polis konuyla ilgili açıklamasında 6 Rus holiganın, Köln kentinde İspanyol turistleri dövdükleri ve turistlerden birinin ciddi derecede yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle tutuklandığını ifade etti. Yaşları 26 ila 30 arasında değişen zanlıların, Fransa'nın Marsilya kentinden ayrıldıktan sonra geldikleri Almanya'nın Köln kentinde olaya karıştıkları ve daha sonra da yakalandıkları bildirildi.

Rus holiganların 3 İspanyol turiste 'oldukça agresif ve kaba' davrandıklarını ifade eden Alman polisi Rusların, turistleri dövdüklerini ve yaralı halde bırakıp kaçtıklarını belirtti.5 Rus holiganın olay yerinde yakalandığını aktaran polis, diğer zanlının ise Köln-Bonn Havalimanında yakalandığını duyurdu.

FRANSIZ YETKİLİLERLE İLETİŞİME GEÇİLECEK

Rus taraftarların Rusya'nın İngiltere ve Slovakya ile yaptığı karşılaşmalara bilet aldığını ifade eden polis, zanlıların Fransa'da olay çıkaran Rus taraftarlar arasında olup olmadıklarını belirlemek için Fransız yetkililerle iletişime geçtiklerini sözlerine ekledi.