Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Sarıyusuf, Kulacadağ, Köselli, Sarayköy, Sarıışık, Kamalı ve Kesili Mahallesi sakinleriyle iftarda buluşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, daha sonra 75. Yıl Camii'nde gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim tilavetine katıldı. Başkan Taşçı, vatandaşlara kendi elleriyle lokma dağıttı.

Geleneksel Atakum Mahalle İftarları, Atakum ilçesinde yaşayan vatandaşları aynı iftar sofralarında buluşturmaya devam ediyor. İftar buluşmaları kapsamında Sarıyusuf, Kulacadağ, Köselli, Sarayköy, Sarıışık, Kamalı ve Kesili Mahallesi sakinleri, Sarayköy Mahallesinde bir araya geldi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, iftar buluşmasına katılan vatandaşlarla yakından ilgilenerek bol bol sohbet etti.

AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin ve Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman'ın yanı sıra mahalle muhtarları ile Atakum Belediyesi Meclis Üyelerinin de katıldığı iftar buluşmasında konuşan Başkan Taşçı, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini hatırlatan Başkan Taşçı, 'Ülkemizi bölmek isteyen hainlere karşı devletimizin ciddi bir mücadelesi var. Bu anlamda milletimiz her zamankinden daha çok kucaklaşmalı, birlikte olmalı. Ramazan ayının böyle güzel bir özelliği var. Bizleri birleştiriyor, kucaklaştırıyor. Atakum Belediyesi olarak düzenlediğimiz Geleneksel Atakum Mahalle İftarlarında bunu en güzel şekliyle yaşıyoruz' diye konuştu.

İftar buluşmasının ardından 75. Yıl Camii'nde Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Hafız Nebi Yaşar'ın Kuran-ı Kerim tilaveti yaptığı gecede Grup Gülistan ilahileriyle Atakumlulara manevi bir yolculuk yaptırdı. Akşam namazı ile yatsı namazı vakitleri arasında gerçekleştirilen programın ardından cami avlusuna kurulan stantlarda vatandaşlara lokma dağıtıldı. Lokma tezgahının başına geçen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, lokmaları kendi elleriyle dağıttı.