Tüm Türkiye'de karne heyecanı yaşanırken, Canik'te de öğrenciler karnelerini alarak tatile girdi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç de çeşitli kreş ve okullarda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

Başkan Genç ilk önce Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisindeki 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi Kreşi'nde eğitim gören miniklerin karne törenine katıldı. Burada minik öğrencilerin karnelerini dağıtan ve onlara hediyeler veren Başkan Genç, çocukları yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Osman Genç'in ikinci durağı ise Canik İMKB Anadolu Lisesi oldu. 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış Töreni'nin yapıldığı ve Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un da katıldığı törende başarılı öğrencilere ödüllerini veren Başkan Osman Genç, diğer protokol üyeleriyle birlikte sınıfları gezerek öğrencilerinin karnelerini dağıttı. Başkan Genç, öğrencilere yaz tatilini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Karne heyecanının doruğa ulaştığı Canik'te Başkan Genç'in son durağı ise Fatih İmam-Hatip Ortaokulu oldu. Başkan Yardımcısı Alican Usta, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kaplan, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ile okul idarecilerinin yer aldığı törende öğrencilerin karne coşkusuna ortak olan Başkan Genç, törende yaptığı konuşmada gençleri çok sevdiğini ve önemsediğini belirtti.

Başkan Genç, "Geleceğin büyükleri olarak sizler hedefleriniz doğrultusunda geleceğinizi şekillendirirken, bizler de sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Sizler ne kadar iyi yetişir, kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz bizler inanıyoruz ki, şehrimiz de, ülkemiz de o kadar gelişecek, o kadar iyi yere gelecektir" dedi.

'GENÇLER EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ'

Çocukların Türkiye'nin istikbali ve en büyük zenginliği olduğunu vurgulayan Genç, "Siz çocuklarımız geleceğimiz ve yarınlarımızsınız. Türkiye'nin yarınları olarak sizlerin Türkiye'yi daha da büyüteceğinize yürekten inanıyorum. Hayalleriniz daima büyük olsun, vizyonunuzu hep yüksek tutun. Okuyan, düşünen, üreten, bölgesindeki sorunlara ilgi gösteren, yerinde saymayan bireyler olun. Asıl mesleği öğretmenlik olan bir belediye başkanı olarak sizleri çok seviyorum. Ve sevgimizi de sizler için yaptığımız çalışmalarla gösteriyoruz. Bizler sizler için çalışıyoruz" diye konuştu.

Törenin sonunda öğrencilere karnelerini dağıtan Başkan Genç 2015-2016 ders yılı kapanış zilini çalarken, öğrenciler havaya kep atmak yerine balon saldı. Başkan Genç, kendisine sevgi gösterisinde bulunan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.