Canik'te bulunan Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği merkezine getirilen bir TIR dolusu yardım malzemesi ihtiyaç sahibi mültecilere dağıtılacak.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel de yardım malzemelerinin başında bulunarak sınıflandırmada yardımcı oldu.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel, "Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği bizlere başvurdu. İhtiyaçları ve ihtiyaç sahiplerini tek tek tespit etmişler. Biz de bunu genel merkezimizle görüştük. Genel merkezimiz de onay verince biz de bir TIR dolusu gıda, giyecek, temizlik gibi ihtiyaç malzemesini Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği aracılığıyla Suriyeli mültecilere ulaştıracağız. Tabi Kızılay olarak biz sadece burada değiliz. Yurt içi ve yurt dışında her yerde bu tür faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ayrıca yaptığımız çalışmalara katkılarından ötürü Valimiz İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve Canik Belediye Başkanımız Osman Genç'e teşekkür ediyorum" dedi.

Üniversite öğrencilerinin gönüllülük esasına göre çalışmalarını sürdürdükleri bir dernek olduklarını söyleyen Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Yılmaz, "Canik ve İlkadım'daki ihtiyaç sahiplerini tek tek tespit ederek halkımızın desteğini bu kardeşlerimize yansıtmaya çalışıyoruz. Fakat çok fazla ihtiyaç var ve yetişmekte zorlanıyoruz. Bunun için Kızılay başkanımızla görüştük. Onlar da buradaki ihtiyacı görerek bir TIR yardım yaptılar. Yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.