Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli yazılı bir açıklama yaparak, yeni Anayasa taslağı iddialarına tepki gösterdi.

Özkefeli, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un yeni Anayasa'da Atatürk'ün sadece 'kurucu' sıfatıyla yer alacağı ifadelerini eleştirdi.

Aylardır 'bölücü Anayasa tuzağına hayır" diyerek görüşlerini bir çok defa ifade ettiklerini kaydeden Özkefeli, "Atatürk sadece bu devletin kuruyucusu değil, Atatürk ilke ve devrimleri ile de; Türkiye Cumhuriyetinin kurucu ve birleştirici gücüdür. Atatürk ilke ve devrimleri onların bölünmüş bir Türkiye yaratmada karşılarındaki en büyük engeldir. Ve tabi Atatürkçüyüm diyen herkes. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Anayasanın değiştirilemeyecek maddeleri bu ülkenin kurtuluş mücadelesi sonuçlarıdır. Bütün emperyalist güçlere ve mazlum uluslara örnek bir mücadelenin sonucu. Ve değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Atatürksüz ve Türksüz bir Anayasa istemediğimizi bir kere daha haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.