MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda Maarif Vakfı Kanun Tasarısı ile ilgili olarak MHP Grubu adına bir konuşma yaptı.

Usta, "AKP Hükûmetleri, aslında ülkenin temel sorun alanlarının çözümünde son derece başarısız olmuştur, eğitim de bunlardan bir tanesidir. Dış politikaya baktığımızda, bu hükümetin dış politikası tam bir fiyaskodur. Maalesef bir adım sonrasını gören dış politikası yok, ülkenin itibarı yerle bir edilmiştir. Özellikle Orta Doğu bölgesinde kişisel karizma oluşturma uğruna Türkiye dış politikası heba edilmiştir" diye konuştu.

AKP, DEVLETİ UYUTTU
Usta, ikinci temel sorunun alanının terör olduğunu kaydederek "AKP hükûmetleri sıfır terörlü bir Türkiye devraldı fakat bugün üretilen yanlış politikalar, uygulanan uyarılara kulak tıkanması, çözülme süreci adı altında yürütülen süreç sonucunda aslında Türkiye'de terör yeniden son derece azdı ve bunun bedelini devlet de millet de, toplum olarak çok ağır bir şekilde ödüyoruz. AKP Hükümeti uyudu, devleti de uyuttu" şeklinde konuştu.

BÖYLE REZALET OLMAZ
Usta eğitimle ilgili değerlendirmelerinde de şunları söyledi: "Hükümet tarafından 25 tane öncelikli alan tespit edildi, bir tanesi eğitim değil. Nasıl eğitime önem veriyorsunuz? Eğitim politikalarında hiçbir şekilde istikrar yok, on dört yılda 6 tane bakan değişmiş. Böyle bir istikrarsız ortam içerisinde eğitimi nasıl çözeceksiniz? Benim 3 çocuğum var, 3'ü de ayrı sistemle okudu; birisi OKS'yle, birisi SBS'yle, birisiTEOG'la. Bir bakan geliyor her şeyi baştan aşağı değiştiriyor,böyle bir rezalet olmaz. Halbuki eğitimde bir devlet politikası olması gerekir."

ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Eğitim-Bir Sen'in iktidarın yandaş sendikası olduğunu savunarak şunları söyledi: "En önemlisi, liyakate önem vermiyorsunuz. Ciddi bir yönetici kıyımı var. Yani, yandaş sendikaya üye olmayanlar, yöneticilikte tutulmuyor. Liyakat ve adalet evrensel bir şeydir ama hiçbir şekilde liyakate önem vermiyorsunuz. Siz hiçbir şekilde ehil olması şartına bakmaksızın, uydurma mülakatlarla eğer EĞİTİM-BİR-SEN'de değilse bu insanları görevden alıyorsunuz. Bu nasıl adalet duygusu, bu nasıl hukuk? Hukuk da çalışmıyor. 5'inci defa mahkemeye giden arkadaşlar var. Yöneticilikten alınmış, mahkeme iade etmiş, mahkeme kararı uygulanmıyor; bir daha gidiyor, bir daha gidiyor. Böyle bir hukuk devleti olabilir mi? Bunu nasıl içinize sindirebiliyorsunuz? Bu vicdani mi, ahlaki mi? Zulümle abat olunmaz."