MHP Çağrı Heyeti, kurultay ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla kurultayın toplanacağı Büyük Anadolu Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. Çağrı Heyeti sözcüsü Ayhan Erel, MHP'nin olağanüstü büyük kurultayının toplantıya çağrılması ve icrası ile ilgili olarak tek yetkili ve görevli organ olduklarını belirterek, kongrenin 19 Haziran Pazar günü yapılması hususunda heyet tarafından bir karar alındığını ve hazırlıkların buna göre tamamladığını söyledi. Erel, 'Kamuoyunda ve bazı basın organlarında 19 Haziran Pazar günü olarak belirlenen olağanüstü kongrenin korsan, darbe veya sakat olduğu yönünde çıkan bazı mesnetsiz haber ve isnatlar, yaşanan süreci ve mahkeme kararını hiçe saymaktan başka bir şey değildir. Kanunu uygulamakla yükümlü mahkeme tarafından atanan çağrı heyetimizin görevini icra etmesi, en basit çıkarımla mahkeme kararını uygulamak ve yerini getirmektir' diye konuştu.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi ve Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin kararlarının ortada olduğunu vurgulayan Erol, heyetin kanun sınırları içerisinde görevini ifa etmesinin darbe ya da korsan gösteri olarak nitelendirilmesinin kamuoyu üzerinde algı yaratma çabasından öteye gidemeyeceğini dile getirdi.

'MHP OLAĞANÜSTÜ BÜYÜK KONGRESİ DAHA ÖNCE BELİRLENDİĞİ ÜZERE PAZAR GÜNÜ İCRA EDİLECEKTİR'

'Çağrı Heyeti olarak görevli olmamıza rağmen genel merkezimize karşı hep dikkatli ve diyaloga açık tavırlar sergilenmiştir' diyen Erel şunları kaydetti:

'Diyalog ve işbirliği beklentilerimiz maalesef boşa çıkarılmıştır. Bu çerçevede kongrenin heyetimiz marifeti ile yapılmasından başkaca çare kalmamıştır. Ancak diyalog kapımızın bundan sonraki aşamalar için de açık olacağını duyurmak ve bildirmek istiyorum. Bugün gelinen aşamada heyetimiz görevini titizlikle sürdürmektedir. MHP Olağanüstü Büyük Kongresi daha önce belirlendiği üzere 19 Haziran 2016 Pazar günü bu otelde ve bu salonda icra edilecektir.'

Erel, kongrenin hazırlık aşamalarına ilişkin tüm şartların yerine getirildiğinin altını çizerek, 'Delegelerimiz il başkanlarına yapılan tebligatlar, gazete ilanları, SMS mesajları ve temin edilebilen adresler aracılığıyla bizzat kendilerine davetiye gönderilmek suretiyle kongreye davet edilmişlerdir. Aynı şekilde genel merkezimiz de kongremize davet edilmiştir. İştirak etmeleri halinde Çağrı Heyeti olarak en mutena şekilde ilgi göstereceğimiz tartışmasızdır' şeklinde konuştu.