Samsun'un Atakum İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Recep Tanrıverdi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, önümüzdeki eğitim öğretim yılında Pelitköy'e tanışacağı iddiası velileri harekete geçirdi. Öğrencilerin karne günü okul önünde toplanan veliler basın açıklaması yaptı.

VAZGEÇİN
Recep Tanrıverdi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Handan Karaduman, "Okulumuzun buradan taşınmak istendiğini öğrendik. Buraya ikili eğitim yapan Fahrettin Ulusoy İlkokulu ve Ortaokulu'nun taşınması planlanıyormuş. Ancak burası ne bir ortaokul için de ne de ilkokul için düzenlendi. Burası lise olarak yapıldı. Biz veliler okulumuzun buradan taşınmasını istemiyoruz. Öğrenciler için taşınacak olan yer oldukça uzak. Yetkililerin bu kararlarından vazgeçmesini bekliyoruz" dedi.

YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ
Öğrencilerden Yaren Özden ise, okullarının taşınmasını istemediklerini belirterek, "Okulumuzun aynı yerinde kalmasını istiyoruz. Sınıflarımızı kendimiz oluşturduk. Oluşturduğumuz bu sınıflarımız diğer taşınacağımız yerde olmayacak. Bu yanlıştan büyüklerimizin bir an önce vazgeçmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Bayram OK