Gazete, kağıt ve kartonlar, İlkadım Belediyesi tarafından açılan açmış olduğu kursta maharetli ellerde, çamaşır ve meyve sepeti, vazo, saksı, kuş kafesi, sandık, dekor ve ev eşyasına dönüşüyor. İlkadım Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği açılan el sanatları kursunda ev hanımları gazete kağıtlarına ve kartonlara yeniden hayat veriyor.

KAĞITTAN EV EŞYASI
Gazete kağıdını geri dönüşüme kazandırarak dekor ev eşyaları ile süs eşyaları yapan bayanlar bu kurs sayesinde hem ülke hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Su bazlı, tutkal, vernik ve boyalarla kullanılmayan gazete, dergi ve kartonların değerlendirildiği kursta, kağıt ve kartonlar maharetli ellerde sanata dönüşüyor. Rulo haline getirilip örülerek sepete dönüştürülen gazete kağıtları, su bazlı farklı renklerdeki boyalarla satışa sunuluyor. Düşük maliyetle yapılan çalışmalarla kağıtlar, çamaşır sepeti, kutu, sandık, kuş kafesi, vazo ve meyve sepetine, saksılar da dekor ev eşyası olarak yerini alıyor.

EKONOMİYE KATKI
Açılan kursta kadınların ülke ve ev ekonomisine katkı sağladığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Halk Eğitim Merkezimiz ve Belediyemiz işbirliği ile ev hanımlarına, öğrencilere ve meslek öğrenmek isteyen herkese yönelik hazırlanan bu tür kurslarımızda insanlarımıza mesleki vasıf kazandırıyor, onları üretebilir hale getiriyoruz. Mesleki anlamda yeterlilik kazanarak üretebilir bir statü kazanan bayanlarımızın el emeklerini kazanca dönüştürmeleri konusunda da katkı sağlıyoruz. Mesleki ve el sanatları kurs sayılarında artış sağlayarak, daha kaliteli verimli kursların düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği vermekteyiz" diye konuştu.