Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) ilk oturumu LYS-4 ile başladı.

Samsun'da onbinlerce öğrencinin girdiği sınavda, adaylar sınavda terlerlerken veliler de okul bahçelerinde heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmalarını beklerken ter döktü.

ÇOCUKLARDAN DAHA HEYECANLIYIZ


Sınava giren çocuğundan daha heyecanlı olduğunu ifade eden Dilek Şen ''Hep söylüyorum çocuğuma, illa bu yıl kazanacak diye bir şey yok. Ucunda ölüm de yok sonucunda. Bu zamana kadar hep başarılı bir eğitim hayatı geçirdi. O yüzden biraz beklentimiz de heyecanımız da çok yüksek'' dedi.

Çocuğunun sınava ilk defa girdiğini ve sınavdan önce çok heyecanlı olduğunu kaydeden Emine Kandemir ise; ''Heyecanını yatırmak için elimizden geleni yaptık. Akrabalardan arayanlar olunca da reddettim. Ona yansıtmadım. Çok heyecanlıyım, çünkü kızım giriyor. Kız çocuklarının okuması kesinlikle şart. Kız çocuklarının ayakta durmasından yanayım. Köyümden ilk okuyup çıkan kadınlardan biriyim. İyi ki okumuşum'' ifadelerini kullandı.

FELSEFE ZORLADI


Ali Taşdemir; "Tarih ve coğrafya iyiydi. Beklediğimden iyi yaptım. Felsefe soruları biraz zordu. Hukuk bölümünde okumak istiyordum ama zor gibi görünüyor. Önümüzdeki Cumartesi günü olan sınav benim için en önemlisi'' dedi.

Sınavının genel olarak iyi geçtiğini kaydeden Burak Yıldırım ise ''Tarih sorularını çok güzel yaptım. Felsefe grubundan çok fazla boş bıraktım. Çok fazla heyecanlanmadım. Önümüzdeki haftaki sınav bizim için daha önemli. Hedefimde İlahiyat vardı ama artık kazanamam o bölümü'' diye konuştu.

26 HAZİRAN SON SINAV
Bugün saat 10:00'da yapılacak LYS-1 sınavının ardından, 25 Haziran'da LYS-2 ve LYS-5 26 Haziran'da gerçekleşecek LYS-3 oturumuyla birlikte onbinlerce öğrenci için üniversite sınavı maratonu sona ermiş olacak.

Zerrin SOMUNCU