Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çağlayan Şelalesi'nin gizli kalmış doğa hazinelerinden biri olduğunu belirterek "Çağlayan Şelalesi'ne 'Ordu'nun Niagarası' diyorduk. Artık Karadeniz'in Niagara'sı diyebiliriz. Çünkü şelalenin görünüşü Niagara şelalesine çok benziyor" dedi.

Son derece güzel, berrak bir su ve mükemmel bir akustiğe sahip şelaleyi herkesin gelip görmesini isteyen Vali Balkanlıoğlu, "Karadeniz'in gür ormanları içerisinden kuş sesleri arasında akıp giden bu şelaleye geldiğinizde huzur buluyorsunuz. Bu güzelliği Karadeniz'de Allah Ordu'ya bahşetmiş. İlimizde bu şelale gibi onlarca var ancak bu güzellikle ve yükseklikte başka şelale yok" diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, son yıllarda Karadeniz'e gelen yerli ve yabancı turistlerin kente ilgilerinin arttığını vurgulayarak "Ordu'ya gelen her turist mutlaka bu şelalelere gitmek istiyor. Bundan sonra Çağlayan Şelalesi'ni de turizme açarak yerli ve yabancı turistlerin buraya gelmelerini sağlayacağız. İnşallah bu şelale kente gelen turistlerin artmasında önemli paya sahip olacak" ifadesini kullandı.