İlkadım Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede kurulan komşu iftarlarının dün akşamki durağı Gebi Caddesi 4. Hat Durağı yanı oldu.

Kışla ve Tepecik Mahallesi sakinlerinin konuk olduğu iftarda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Bu sofralar Ramazan ayı boyunca yediden yetmişe herkesi bir araya getirdi' dedi.

Yoğun katılımın sağlandığı komşu iftarında mahalleli ile buluşan Başkan Tok, iftar ezanı öncesi evlerinden gelen misafirleri ile tek tek selamlaşıp sohbet etti. Başkan Tok Ramazan ayının başından bu yana her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla buluştuklarını belirtti. Başkan Tok ayrıca düzenlenen iftar yemeklerinin Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak idrak edildiğini söyledi.

EMRULLAH HATİPOĞLU SOHBET PROGRAMI

Akşam namazından sonra sohbet programı icra edildi. Selahiye Camisi'nde teravih namazı öncesi Sultanahmet Camii eski Vaizi Emrullah Hatipoğlu tarafından sohbet icra edildi. Emrullah Hatipoğlu, Ramazan ayının faziletlerini aktararak, oruç ve Ramazan ayında dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. Teravih namazının ardından belediye görevlileri tarafından cami çıkışında vatandaşlara lokma dağıtıldı.