İlkadım Belediyesi, Hayrat Vakfı Samsun İl Temsilciliği aracılığıyla Suriye'nin İdlib kentinde zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren 300 yetime iftar verdi.

Suriye'nin İdlib kentinde savaş koşullarında zor şartlar içerisinde hayatlarını sürdürmeye çalışan yetim çocuklarının kaldığı aile çadırında İlkadım Belediyesi tarafından bin kişilik iftar yemeği verildi.

İLKADIM'DAN SURİYELİ YETİM ÇOCUKLARA YARDIM ELİ

'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' hadisi şerifin sırrıyla Müslümanların bir nebzede olsa ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Suriye'de 5 yıl boyunca süren bir savaş var. Bu savaşta anne, baba ve yakınlarını kaybeden binlerce çocuk, yetim ve öksüz kalıyor. Suriye'deki iç savaş, çocuklar üzerinde çok yıkıcı bir etki bırakıyor. Oradaki çocuklarımız, ölümle burun buruna yaşamak hissi her zaman yanı başlarındadır. Belediye olarak Hayrat Vakfı aracılığıyla orada yaşayan insanlarımıza ve çocuklarımıza yardım elimizi uzattık. Bu iftar organizasyonumuza fedakar çalışmalarından ötürü Hayrat İnsani Yardım Derneğinin gönüllü çalışanlarına teşekkür ediyorum' dedi.

'YARDIM KAMPANYALARINA DESTEK OLALIM'

Dünyanın gözü önünde Suriye ve birçok İslam coğrafyasında acı, kan ve gözyaşının bir an önce son bulmasını dileyen Tok, 'Ramazan ayındayız. Oruç ayındayız. Orada en çok zarar gören çocuklar. Çocuklar bomba ve silah sesleri arasında yaşıyor. Yapılan yardım kampanyalarına destekçi olalım. Müslüman ülkelerimiz için dualarda bulunalım. Oradaki kardeşlerimizin duaya ihtiyacı var. Rabbim edilen dualarımızı kabul etsin. Savaş altındaki tüm Müslüman kardeşlerimize Rabbim güç ve sabır ihsan eylesin' diye konuştu.