İstanbul'dan memleketi Sinop'a gelmek için yola çıkan yaşlı adamdan 16 gündür haber alınamıyor.

İstanbul'da yaşayan ve Dikmen ilçesi Güzelceçay Kerim köyü nüfusuna kayıtlı olan İsmail Özsoy (70), memleketini ziyaret etmek istedi. 1 Haziran Çarşamba akşamı İstanbul'dan yolcu otobüsüne binen Özsoy, Perşembe sabah saatlerinde Sinop'un Gerze ilçesinde otobüsten indi.

Otobüsten inen yaşlı adam İstanbul'da yaşayan kızı Cemile Özsoy'u arayarak Gerze'de olduğunu söyledi. Kızıyla telefonla konuştuktan sonra 70 yaşındaki İsmail Özsoy, öğlen sonu saat 15.30 sıralarında eşi Fatma Özsoy ile görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Gerze ve köylerinde oturan tüm akraba ve tanışlarını arayan oğlu Turgut Özsoy, babasından hiç bir haber alamadı. Sinop'a gelerek babasını aramalarını sürdüren Turgut Özsoy, Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na babasının kayıp olduğunu bildirdi. Babasının izini bulmaya çalışan Turgut Özsoy, Sinop ve Gerze'de 'kayıp aranıyor' afişleri yaptırarak her tarafa astı. Emniyet ve jandarma ekipleri tarafından da her yerde aranan yaşlı adamdan henüz bir haber alınamadı.

Sinop Gerze ve Samsun Yakakent'te arama çalışmalarını sürdüren oğlu Turgut Özsoy, 2 Haziran gününe ait babasının kamera kayıtlarına ulaştı. Yaptığı araştırmalarda babasına ait telefonun 2 Haziran günü sabah kızı Cemile Özsoy, öğleden sonra eşi Fatma Özsoy ile görüşmesinin ardından telefon sinyallerinin kesildiğini, bir daha telefonuna ulaşılamadığını söyledi. Babasının hayatından edişe eden Turgut Özsoy, bir an önce bulunması yetkililerden ve vatandaşlardan yardım istedi.

2 Haziran'da Gerze'de sabah saat 07.53'te bir pastanenin kamera görüntülerine ulaşılan İsmail Özsoy'un daha sonra izine rastlanılamadı. Turgut Özsoy, görenlerin ve bilgi sahibi olanların güvenlik güçlerine haber vermesi için çağrıda bulundu.