AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Mediküm Başkanı Dr. Ahmet Aydemir'i, Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında ziyaret etti. Kurt, AK Parti hükümetinin her zaman çalışanın, üretenin yanında ve destekçisi olduğunu belirterek, ülke ekonomisine katma değer sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

GEREKENİ YAPACAĞIM
Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin, katma değeri yüksek sektörlerin eksikliği olduğunu kaydeden Milletvekili Kurt, sorunun çözümünde ihtisas organize sanayileri kurulmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Kurt, "Mediküm KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmak, yenilikçilik ve girişimcilik kültürünü geliştirmek amacıyla yola çıkmıştır. Şimdiye kadar geçen kısa zaman dilimi içerisinde sektöre yönelik birçok faaliyet içine girmiştir. Sektörün daha rekabetçi bir pozisyona kavuşması, firmaların karlılığını artırması, istihdamın artırılması, sürdürülebilir hale getirilmesi gibi alt hedefleri de mevcuttur. Medikal sektörü katma değeri yüksek bir sektördür. Türkiye'de rekabet gücü yüksek olan Samsun medikal sektörünün, aynı başarıyı uluslararası piyasalarda da göstermesi gerekmektedir. Bu sektörün gelişiminin hızlandırılması öncelikli hedeflerimizdendir. Bu konuyu ne kadar çok anlatırsak, ne kadar çok talip olduğumuzu gösterirsek sonuç alma ihtimalimiz o kadar artar. Bu konuyu Ankara'da bizzat takip edeceğim. Gereken neyse yapacağım''diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Mediküm Başkanı Ahmet Aydemir, Başkan Yardımcıları Bedri Bahadır, Turan Özfurat ve yönetim kurulu üyesi Erol Acer de Samsun milletvekili Hasan Basri Kurt'a ziyaretten duyduğu memnuniyetlerini dile getirerek, sektöre olan duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.