Teknik Direktör Ersun Yanal ile birlikte gelecek sezonun takım kurgulamasını planlayan Trabzonspor, Avrupa Şampiyonası ve Copa America'nın tamamlanmasının ardından transfer çalışmalarını hızlandıracak. Bugüne kadar yaptığı transfer görüşmelerinde önemli mesafe alan ve her mevki için ayrı ayrı oyuncu profili elinde bulunduran Trabzonspor'un önündeki tek engel ise performans olarak verim alamadığı yüksek maliyetli oyuncular. UEFA'nın belirlemiş olduğu bütçe kısıtlaması nedeniyle mali tabloya göre hareket etmek zorunda olan bordo-mavililerin yeni transfer yapabilmesi için elindeki oyunculardan kurtulması gerekiyor.

"ELDEKİ OYUNCULAR BÜYÜK SORUN"

UEFA ile yapılan anlaşamaya göre eldeki oyuncuları sattıkça transfer yapabilecek olan Trabzonspor, kadrosundaki bir çok oyuncunun bedava veya sözleşmeyi feshedip para alarak gitmek istemesi ise büyük sorun oluşturuyor. Bazı oyuncuların esi yöneticilerle yaptıkları görüşmelerde anlaşmaya yanaşmamaları ise dikkat çekiyor. Trabzonspor'da transferinden gelir elde edilmesi planlanan yabancı oyuncuların da alacaklarına karşılık bonservislerini istedikleri, yine bazı yabancı oyuncularında sözleşmelerinin feshedilmesi halinde para alarak kulüpten ayrılmak istedikleri öğrenildi. Özellikle yerli ve yabancı oyuncuların alacakları nedeniyle takımdan ayrılmak istemedikleri ve talip olan kulüplerden ise bekledikleri yıllık ücreti alamadıkları için Trabzonspor'da kalmaktan yana tavır koymaları bordo-mavilileri zorluyor.

ÖNCELİK SATIŞLAR

Karadeniz ekibinin Cardozo, Douglas ve Cavanda'ya gelen teklifleri değerlendirirken, Yatabare ve N'doye gibi isimler için de her türlü teklife açık olduğu öğrenildi. Bordo-mavililerin, eldeki yabancıların gönderilmesinin ardından ise yerlerine daha az maliyetli ve takıma uzun vadeli katkı sağlayacak isimleri getirmek için harekete geçeceği bildirildi.