Ramazanda tercih kültür balığı

Balık avı yasağının 15 Nisanda başlamasının ardından tezgahlarda kültür balıkları öne çıktı.

Ramazanda tercih kültür balığı

Trabzon’da vatandaşlar Ramazan ayında kültür balıklarını daha çok tercih ederken özellikle Somon, Çupra ve Levrek gibi balıklara ilgi arttı.

Trabzon’da yaklaşık 60 yıldır balıkçılıkla uğraşan Mustafa Ayata, Ramazan ayında vatandaşlar kültür balıklarını genelde güveçte pişirmeyi tercih etiğini belirterek bugünlerde bu balıklara ilginin artığını söylüyor.

Ramazan öncesine göre satışların arttığına dikkat çeken Ayata, “Ramazan ayı olması münasebetiyle vatandaşlar genellikle Somon, Çupra, Levrek satın güveçte pişirmeyi tercih ediyor. Diğer balıklara ise ilgi kültür balıkları kadar olmadığını söyleyebiliriz. Kültür balıklarının fiyatları yaklaşık 3 yıldır hemen hemen aynı. Somon, 12-15, Levrek ve Çupra’da kilosunu 20-25 TL’den satıyoruz. Bugünlerde kıyı balıkçıların getirdiği Barbon balığında bir artış var. Barbon balığının bu yıl daha bol olduğunu söyleyebiliriz” dedi.



EN ÇOK OKUNANLAR

Samsunspor'da Samaras 2 yarıda

1 Samsunspor'da Samaras 2. yarıda

Chibuike'nin heyecanı

2 Chibuike'nin heyecanı

İşçileri taşıyan traktör devrildi!

3 İşçileri taşıyan traktör devrildi!

3'le dön Samsunspor

4 3'le dön Samsunspor

Samsunspor Teknik Direktörü Özalan: 'Telafi maçı'

5 Samsunspor Teknik Direktörü Özalan: 'Telafi maçı'

Samsunspor'un kalesinde nöbet değişimi

6 Samsunspor'un kalesinde nöbet değişimi

Şehit olan askerin acı haberi baba evine ulaştı

7 Şehit olan askerin acı haberi baba evine ulaştı

CHP Samsun'dan 'DEAŞ' açıklaması

8 CHP Samsun'dan 'DEAŞ' açıklaması

Üreticinin elinde

9 Üreticinin elinde...

WhatsApp Web'de yeni özellik: Status

10 WhatsApp Web'de yeni özellik: Status


SIRADAKİ HABER