Mücadelemiz her türlü terör örgütüyle

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'nın Köln kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) MKYK, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Bölge Başkanları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Konuşmasına Ramazan Ayı'nı kutlayarak başlayan Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'den kucak dolusu sevgiler getirdiğini söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, Almanya Milli Futbol Takımı'nda oynayan Türk kökenli oyuncu Mesut Özil'in ırkçı saldırılara maruz kaldığını belirterek, buna seyirci kalınmasını eleştirdi. Almanya Federal Meclisi'nin sözde ermeni soykırımı tasarısını kabul etmesini eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, 'Maalesef Almanya Parlamentosu farklı şeylerle meşgul oldu. 100 sene önceki tartışmalı bazı olaylarla ilgili olarak bir tarafın sözde soykırım olarak iddia ettiği bir konuyu gündeme alıp görüştü ve bir karar verdi. Bu kararın hukuki olarak hiçbir anlamı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti açısından tanımadığımız bir karardır. Bizim için yok hükmündedir. Bunları söylerken, 600 küsur milletvekilinin olduğu bir parlamentoda 200 küsur milletvekili ile alınmış bir karar olduğunu haykırmamıza rağmen biz şunu söylüyoruz; biz Almanya ile olan ilişkilerimizi farklı bir noktada görmek istediğimizden dolayı hiçbir temeli olmayan karara tepkiliyiz' şeklinde konuştu.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye'de teröre, teröriste karşı çok ciddi bir mücadelenin olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Bizim mücadelemiz terörle, terör örgütüyle. Her türlü terör örgütüyle. Biz; DAİŞ diye, El Kaide diye, DHKP-C diye, PKK diye ayrım yapmıyoruz. Tabii ki bizim şu andaki en büyük mücadelemiz PKK terör örgütüyle ama DAEŞ ile de mücadele ediyoruz, DHKP-C ile de mücadele ediyoruz, YPG'siyle de mücadele ediyoruz ve mücadele etmeye de devam edeceğiz. Kimsenin de bu noktada yardımına ihtiyacımız yok. Uluslararası anlaşmalardan doğan ve uluslararası ilişkiler gereği olan, BM'de kabul edilmiş anlaşmaların gereği olan, Avrupa İnsan Hakları Anlaşması, Avrupa Güvenlik anlaşmaları gereği olan yükümlülükler, müttefikler tarafından da yerine getirilmelidir" diye konuştu.

TERÖRÜN İYİSİ OLMAZ

Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Yani PKK'nın çadırını Brüksel'in ortasında görmeyeceğiz. Bu kadar basit. Almanya'da isimleri belli olan PKK'lıların Türkiye'ye iadesini bekliyoruz. Hukuki süreci başlatın, yürüsün. Çıkarın bunları. Belçika'da bugün 12 kişi gözaltına alındı. Neden? DAEŞ ile ilişkisi olması ihtimali var diye. Eminim ki istihbaratların çoğunun bir bölümü de Türkiye'den, Türk makamlarından gelmiştir işbirliği çerçevesinde. Çünkü biz ne diyoruz; teröristin iyisi kötüsü olmaz. Terörist teröristtir. Bizi DAEŞ'e destek veriyor diye suçlayan bazıları var. Böyle bir şey olabilir mi? Gerçeklere şöyle bir bakın."

Türkiye'nin Dünya üzerinde DAEŞ'ten ve El Kaide'den en çok zarar gören ülkelerden birisi olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Siz nasıl olur da Türkiye'yi ve Türkiye'nin yöneticilerini, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı bir terör örgütüne veya bizleri destek veriyorsunuz olarak itham edebilirsiniz. Böyle bir şey olabilir mi, Bu mümkün mü? İnsan katleden, doğmamış çocuğu annesinin karnında katleden bir örgütle mücadele ediyoruz biz. Avrupalı dostlarımız bunu görmeli. Köln'ün ortasında hiç kimse gelip de çukur kazmadı. Kazsa ne olur acaba? " şeklinde konuştu.