Samsun Canik Belediyespor, yeni sezonun ilk transferini yaparken, geçen yıl İstanbul Üniversitesi'nde forma giyen Ukraynalı uzun forvet Viktoria Mircheva'yı kadrosuna kattı. Kulüp Menajeri Zafer Şimşek, "Samsun'un gurur duyacağı bir takım yaratıyoruz" dedi

13.8 SAYI ORTALAMASI

Bilyoner. com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki Samsun Canik Belediyespor, sezonun ilk transferini yaptı. Başantrenör Mehmet Can Öztürk'ün verdiği rapor dahilinde görüşmelerin bir süredir sürdüğü Ukraynalı uzun forvet Viktoria Mircheva'yal söz kesildi. Geçen yıl İstanbul Üniversitesi forması giyen Ukraynalı oyuncu 22 maçta 31.5 dakika sahada kalıp, 13.8 sayı ortalaması tutturdu. Kulüp Genel Menajeri Zafer Şimşek, "Transfer komitesi olarak Başantrenörümüz Mehmet Can Öztürk ile belirlediğimiz isimlerle dikkatli bir şekilde görüyüp, anlaşma zeminleri arıyoruz. Bu sene ilk defa oynayacağımız Avrupa kupası müsabakalarında takımımızı çok yıpratmayacak bir transfer politikası izleyeceğiz, o yüzden dikkatli ve yavaş davranıyoruz" diye konuştu.

GURUR DUYACAKLAR

Şimşek, şöyle devam etti: "Samsunlu basketbolseverler salonumuza geldiklerinde hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın önde gelen dev takımlarını izleme forsatı buluyorlar.. Biz Samsunlulara gurur duyacakları bir takım yaratmak için mücadele ediyoruz. Basketbolda marka haline gelmiş Canir Belediyespor'a bu önemli vizyonu yükleyen Belediye Başkanımız Osman Genç'e teşekkür ediyorum. Geçen yıl sahamızda Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı yendik, Galatasaray'a 3 sayıyla yenildik. Ligde son yıllarda özellikle deplasmanlarda korkulan bir takımız. Bu yarattığımız görüntüyü aynı şekilde bu yıl da sürdürmek istiyoruz. Tüm Samsunlu basketbolseverlerin de desteğiyle güzel işler yapacağız. Herkesi Hasan Doğan Spor Salonu'ndaki karşılaşmalara bekliyoruz."

Geçen sezon İstanbul Üniversitesi'nin 34 numaralı formasını giyen Mircheva Samsun'daki maçta 16, İstanbul'daki mücadelese ise 6 sayı üretmişti.

Selçuk KAYA